Minatsu Murase, till höger, här med klubb- och landslagskompisen Emmy Alasalmi, gör comeback i AIK efter barnafödande. Arkivbild.
Minatsu Murase, till höger, här med klubb- och landslagskompisen Emmy Alasalmi, gör comeback i AIK efter barnafödande. Arkivbild. Bild: Sören Andersson / TT

OS-målvakten gör comeback efter barnafödande

ANNONS

OS-målvakten Minatsu Murase gör comeback efter barnafödande. Hon kommer nästa säsong att spela för sin gamla klubb AIK i damhockeyligan SDHL.

"Det känns jätteroligt. Jag var så klart tvungen att tänka över mitt beslut eftersom vi har två barn, men jag har ju velat komma tillbaka till AIK för det är här jag känner mig hemma", säger hon till AIK:s webbplats.

Minatsu Murase har inte spelat den gångna säsongen på grund av barnafödande, och spenderade halva 2019-20 i Luleå. Men när hockeyspelande sambon Robin Kovacs bytte Luleå mot Örebro mitt under säsongen lämnade även Murase, 25.

Minatsu Murase har gjort 36 landskamper i Damkronorna och spelade i OS 2018. Kontraktet med AIK gäller för en säsong.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS