Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En skadad besökare förs bort från platsen där en kamera rasade ner "från himlen". Kameran syns i bakgrunden.

OS-kamera rasade – skadade sju

Rio-OS har drabbats av en ny arrangörsskandal. En enorm tv-kamera rasade ner och skadade sju personer.

Skandalerna hopar sig. Idrottsstjärnor har blivit rånade, Paralympics hotas efter att OS-ledningen har tagit pengar från deras budget – och nu har besökare skadats efter att en av IOK:s (Internationella olympiska kommittén) egna tv-kameror, 20 meter upp i luften, rasat ner mot marken i Olympic Park, området runt OS-arenorna.

Sju personer skadades i olyckan. Fyra av dem fick föras till sjukhus men ingen av personerna ska ha blivit allvarligt skadade.

- Jag stod och kollade på kameran som hängde där... och så hördes det plötsligt hur kabeln gick, berättar Chris Adams, med i britternas gymnastik-delegation.

Det var en av de enorma kamerorna som används för översiktsbilder som föll ner. En av kamerans kablar hade redan gått av, varpå personal spärrade av området där den hängde. Men ännu en kabel slets av och objektet föll i stället i en vinkel utanför avspärrningen.

- De trodde att kabeln skulle hålla en stund till. Men den föll och smällde in i ett av staketen som spärrade av området. Kameran och staketet flög sedan in i två kvinnor. Vi tror att sju personer skadade sig, säger en talesperson för IOK:s sändningsbolag.