Gabriel Sandör får inte tävla i OS. Arkivbild.
Gabriel Sandör får inte tävla i OS. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

OS-hoppet släckt för svenske triathleten

Det blir ingen OS-start för Gabriel Sandör. Hoppet väcktes om en plats i triathlonloppet för svensken som stod på en reservplats, men nu är det klart att han inte får starta.
– Jag var så nära man kan komma att få tävla i OS, men fick vända vid OS-byn i Tokyo och åker nu hem till Sverige igen, säger Sandör till Corren.

ANNONS

Natten till måndag, svensk tid, avgörs herrarnas triathlon i Tokyo, men det blir utan Gabriel Sandör. Tidigare i veckan fick han beskedet att en OS-plats fanns inom räckhåll om det kom några återbud från någon annan idrottare.

Men det har inte kommit något återbud och nu är tidsfristen ute. Blir det avhopp nu kommer den tävlande inte att ersättas, uppger SOK:s mediechef Lars Markusson för TT.

25-årige Sandör, som befunnit sig på det svenska förlägret i Fukuoka i Japan, fick nu resa hem till Sverige igen utan att få tävla.

– Klart att det känns riktigt surt, säger Sandör till Corren.

ANNONS

Gabriel Sandör, från Ljungsbro i Linköping, har tagit nio SM-guld och ingår i SOK:s Topp och talang-program och siktar vidare mot OS 2024 i Paris.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS