Jonatan Hellvig och David Åhman klättrar på världsrankning . Arkivbild.
Jonatan Hellvig och David Åhman klättrar på världsrankning . Arkivbild. Bild: Lise Åserud/NTB/TT.

OS-hopp lyfter på rankningen efter premiärsuccén

ANNONS

David Åhman och Jonatan Hellvig slutade tvåa efter en imponerande insats i förra veckans säsongspremiär i stortävlingen i Doha. Världseliten hade samlats för att kicka i gång beachvolleybollsäsongen och kvalet till OS i Paris 2024.

Resultatet gör att svenska duon klättrar på världsrankningen tolfte till åttonde plats.

"Som helhet gör vi en riktigt bra turnering och får en fantastisk start på OS-kvalet. Vi slår fyra lag som är topp-10 i världen. Nu blir det att jobba stenhårt på att utveckla vissa delar till nästa tävling i Mexiko", säger förbundskapten Rasmus Jonsson i ett pressmeddelande.

David Åhman och Jonatan Hellvig vann överraskande EM-guld i München förra sommaren.

ANNONS

24 lag kommer att få chansen i OS.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS