Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

OS-guldmedaljör stängs av för dopning

Den regerande VM- och OS-guldmedaljören i gång har stängts av. Matej Toth misstänks för dopning och missar London-VM i augusti.

De senaste åren har gångsporten präglats av flera dopningsfall och nu kan ytterligare ett stort namn vara på väg att falla.

Matej Toth är regerande VM-guldmedaljör tillika OS-mästare på 50 kilometer. Nu har slovaken stängts av tillfälligt efter att oregelbundna värden i hans blodpass har noterats.

34-åringen riskerar en fyra år lång avstängning och kommer inte att delta i VM i London. Det meddelar den internationella organisationen för friidrottsförbund, IAAF.

Ett av gångsportens mest uppmärksammade dopningsfall har berört den ryska tränaren Viktor Tjegin. Flera av gångarna i hans träningsgrupp har åkt fast i dopningstester, vilket till slut fick den ryske tränaren avstängd. Mycket tack vare den kanadensiske gångaren Evan Dunfee som samlade in tillräckliga bevis mot Tjegin.

Just Evan Dunfee uttalar sig nu om misstankarna mot Matej Toth. På Twitter skriver kanadensaren att han tror att Toth inte är dopad:

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.