OS-guld i herrarnas skidskyttestafett

Skidskytteherrarna vinner OS-guld. De gjorde det ingen trodde var möjligt, och upprepade skidskyttedamernas bedrift - men med en valör ädlare.

ANNONS
|

Peppe Femling gjorde en fenomenal förstasträcka för Sverige i herrarnas skidskyttestafett. I motsats till gårdagen var vädret idag på åkarnas sida. Femling hade inga problem att skjuta fullt och gick ut från vallen som åtta. Tyvärr bommade han ett skott i andra skjutningen, men lyckades snabbt hämta upp det genom ett extraskott. Förhandsfavoriten Frankrike bommade rejält och fick två straffrundor vilket gjorde att Femling knappade in på topplaceringarna. Han åkte ut från vallen som femma.

"Nöjd med utgångsläget"

”Gjorde allt jag kunde idag. Ett reservskott är jag riktigt nöjd med. Och jag är nöjd med utgångsläget jag lämnade över”, sa Femling till kanal 5 efteråt.

ANNONS

Växlingen med Jesper Nelin gick felfritt och Nelin tryckte till direkt för att ta rygg på täten. Efter första skjutningen gick Sverige ut som fyra. Nelin lyckades därefter plocka ytterligare placeringar – och dessutom dryga ut avståndet. I stående skjutningen klarade han sig från en straffrunda, med minsta möjliga marginal. Ledande favoriten Tyskland bommade och fick åka två straffrundor, något som gynnade Sveriges placering.

Rysare mot Norge

Vid överlämningen till Sebastian Samuelsson låg Sverige endast tio sekunder från guldet. Samuelsson var snabb i andra skjutningen och dundrade iväg från vallen tillsammans med ledande norrmannen Johannes Thingnes Bö.

Fredrik Lindström på sistasträckan kunde fortsätta hålla norrmannens rygg och båda sköt fullt – och snabbt – i första skjutningen. I andra skjutningen får norrmannen problem och bommar flera skott, samtidigt sätter Lindström alla snabbt i följd.

Lindström kunde därefter föra Sverige mot ett säkert och överlägset guld.

ANNONS