Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det norska guldlaget med Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland, Sturla Holm Lægreid och Johannes Thingnes Bø.
Det norska guldlaget med Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland, Sturla Holm Lægreid och Johannes Thingnes Bø. Bild: Anders Wiklund/TT

OS-drottningen tillbaka med besked: "Ska njuta"

Borta hela hösten efter bältros och osäker på VM-formen. Men den norska skidskyttestjärnan Marte Olsbu Røiseland behövde inte tvivla.
Hon var med och tog guld redan i premiären i Oberhof.
– Jag ska njuta så länge jag kan, säger förra årets OS-drottning.

De norska skidskytteherrarna har varit fullständigt ohotade under världscupsäsongen, men på damsidan har det varit mer osäkert med tanke på Røiselands sena säsongsstart – först efter årsskiftet.

Och efter den första sträckan i VM-premiären, i mixedstafett, var Norge nästan en minut efter sedan Ingrid Landmark Tandrevold dragit på sig en straffrunda.

Røiseland tog in några sekunder men det största lyftet svarade Sturla Holm Lægreid för på tredjesträckan då han gick upp i ledningen. Den släppte förstås inte säsongens stora gigant Johannes Thingnes Bø på sistasträckan.

I och med segern tangerade Marte Olsbu Røiseland tyskan Magdalena Neuner som den mesta VM-guldmedaljören på damsidan med tolv guld.

Segern var extra skön för Røiseland med tanke på den sena säsongsstarten.

– Väldigt härligt. Jag är ju så gammal och med den upptakten jag haft så vet man aldrig när man har vunnit sitt sista guld. Jag ska njuta så länge jag kan, säger 32-åringen som i fjol var OS-drottning med tre guld och ett brons.

– Jag kunde inte få en bättre start på VM.

Hon säger att Norge vunnit stafetter tidigare trots en straffrunda.

– Om en tappar kan det ändå gå bra om alla de andra gör jobbet och det visade vi i dag. Vi ger aldrig upp, säger hon.

Även Lægreid var nöjd med segern.

– Det var skönt med ett guld redan nu. För om det inte skulle bli några fler under VM så har ändå VM varit ganska bra, säger han.