Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
OS-guldmedaljören Sarah Sjöström kom i dag hem till Arlanda med sina tre OS-medaljer.

OS-drottningen har landat

Sarah Sjöström har landat i Sverige. Nu ska hon landa i det faktum att hon har tre OS-medaljer med sig från Rio.

Sveriges simdrottning Sarah Sjöström möttes på Arlanda av en hel kör som sjöng "Ja må hon leva".

Och visst är hon värd ett fyrfaldigt grattis, Sjöström som tog tre medaljer på OS i Rio och just i dag fyller 23 år.

Hon togs emot av sina föräldrar, Sveriges olympiska kommitté, simklubben och ett stort pressuppbåd. Plus en hel del andra som ville få en glimt av den stora stjärnan, och kanske hinna ta en autograf.

- Man har inte hunnit smälta det som hänt, måste komma hem och slappna av. Men det är jättekul att det är så många som följer en, jag har kollat lite på sociala medier och det är verkligen jättefint stöd man får, det måste vara väldigt kämpigt för dem som följt mig mitt i natten, säger Sarah Sjöström.

Njöt hela vägen fram

Efter misslyckandet i London-OS för fyra år sedan, där Sjöström blev sjuk i halsfluss före spelen, kom Sjöström hem som segrare efter Rio-OS: guld på favoritdistansen 100 meter fjärilsim, silver på 200 frisim och brons på 100 frisim.

Och det är guldet som hon är mest stolt över. Det, och att hon hade kul.

- Jag kunde njuta hela vägen. Och jag gjorde mitt livs lopp på 100 fjäril i en OS-final. Det känns grymt häftigt. Det var väldigt mycket press inför det loppet och jag lyckades prestera så pass bra, till och med slå världsrekord.

Nu ska hon låta kalendern vara tom ett tag framöver.

- Nu är det dags för semester, som alla andra som har ett jobb, nu är det min tur. Man har planerat hela sitt liv nästan efter OS, sen har man inte planerat så mycket efter.

Hon stannade kvar ett par dagar i Brasilien innan hon vände hem, men såg inte så mycket annan sport.

- Det var andra saker på schemat. Jag låg och solade och så där. Jag var ganska sliten efter 16 lopp så det blev mycket sova, och lite festande också såklart.

Historisk

Men räkna med att se mer av Sarah Sjöström. Om ett tag.

- Jag kommer inte gå till simhallen på några veckor, men nån slags träning blir det. Sen kommer jag fortsätta kämpa på som vanligt. Hela hösten blir ganska lugnt, inte så mycket tävlingar på internationell nivå. Men jag älskar att träna och ser fram emot att fortsätta förbättra mina personliga rekord och kanske ta flera medaljer.

Med sina tre medaljer är hon historisk som den första svenska simmaren att lyckas ta tre individuella medaljer i ett och samma OS.

- Det känns väl som vanligt. Men det känns väldigt häftigt, jag har ju jobbat väldigt hårt – men livet är som vanligt när man kommer hem.