Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Discovery
Bild: Discovery

OS-boxare gjorde en ”Tyson” – försökte bita motståndare i örat

År 1997 bet Mike Tyson av en bit av Evander Holyfields öra.
24 år senare höll den brutala, men samtidigt ikoniska, händelsen på att upprepa sig. Marockanen Youness Baalla gjorde ett rejält försök att bita tag i David Nyikas öra i OS-boxningen.

Det var i den tredje ronden av OS-boxningen i 81-91-kilosklassen som det rann över för Youness Baalla. Han hade svårt att få till det i matchen och tog ut frustrationen på motståndaren. Eller rättare sagt, hans högeröra.

I en situation i ena ringhörnan gjorde han ett rejält försök att bita tag i nyzeeländarens öra med munnen. Motståndaren var dock snabb med huvudet och hann panikartat rycka undan det.

– Han fick inte en hel munsbit. Lyckligtvis hade han sitt munskydd i och jag var lite svettig. Jag kommer inte ihåg vad jag sa till honom men jag var lite fräck. Jag har blivit biten i bröstet en gång tidigare, men kom igen, det här är OS, säger nyzeeländaren enligt The Guardian.

Situationen jämförs naturligtvis med matchen mellan Mike Tyson och Evander Holyfield, som i efterhand bland annat har kallats för The Bight Fight. Tyson bet då av en bit av Holyfields öra.

Diskades för osportsligt beteende

David Nyika har även postat på Instagram, och han verkar inte vara särskilt upprörd över situationen – utan snarare orolig för att motståndaren ska få motta negativa kommentarer.

”Stridens hetta kan få fram det bästa OCH det värsta ur människor. Det är den del av sporten. Jag har inget annat än respekt för min motståndare och jag kan förstå den frustration han måste känt. Snälla, försök inte nå honom om du inte har något bra att säga”

Trots att uttåget redan var klart har Baalla i efterhand diskats för osportsligt beteende.

I ett uttalande menar de ansvariga för OS i Tokyo att det var väldigt tydligt att Baalla försökte att bita i örat eller ansiktet på sin motståndare. Något de inte kan acceptera.

LÄS MER: Följ OS i Tokyo med Göteborgs-Posten

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.