Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

OS över för Sjöström och Alshammar

Therese Alshammar simmade sitt sista OS. Sarah Sjöström skulle bättra på medaljskörden. Ingen av dem tog sig till final på 50 meter fritt. - Jag är jättenöjd, jag är jätteglad, säger Sarah Sjöström.

Therese Alshammar och Sarah Sjöström simmade i samma semifinal på 50 meter fritt vid OS i Rio. Loppet var ungefär 40 minuter försenat på grund av transportstrul.

Ingen av dem fick det helt att klaffa. Sarah Sjöström sjua på 24,69 och Therese Alshammar simmade in som åtta på 24,72. Totalt innebar det 13:e och 15:e tid.

- Det var bättre än det jag hade i morse, men det var lite sämre på slutet. Jag tror jag hade lite till i kroppen, men inte idag, inte den här kvällen, säger Therese Alshammar till Viasat.

Skrattade under intervjun

Therese Alshammar gick vidare från försöket på på totalt tolfte bästa tid, 24,73, från sitt försök. Snart 39-åriga Alshammar har därmed simmat sitt sjätte OS i rad. En historisk bedrift som ingen annan kvinna gjort någonsin. Det faktumet verkade hon ta med ro. 

- Ikväll händer ingenting. Jag ska hem och sova, det har varit en intensiv dag, säger Therese Alshammar, som även var fanbarare för Sverige vid invigningen, till Viasat. 

Sarah Sjöström hade dock ingen dyster min vid intervjun utan skrattade mest.

- Jag simmade inte. Jag glömmer bort att jag har simmat, säger hon och viftar med handen mot resultattavlan i sändningen.

- Jag är jättenöjd med mitt OS. jag har jätteglad. Det hade inte kunnat vara bättre. Det ska faktiskt vara ganska skönt att vara ledig imorgon, säger Sarah Sjöström.

"Fantastiskt"

Hon säger att hon hade behövt vara mer taggad för 50 meter fritt. Sex dagars intensivt tävlande har resulterat i tre medaljer, en av varje valör för 22-åringen. Minnet av fjärdeplatserna från London för fyra år sedan verkar vara ett minne blott. Redan nu fick hon frågan om hur hon ska minnas dessa spel. 

- Oj, hur ska man kolla tillbaka. Det är svårt när man står här i baddräkten. Det har varit fantastiskt verkligen, säger Sarah Sjöström till Viasat. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.