Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Zetterberg. Arkivbild.

Osäkert om Zetterberg fortsätter spela

Henrik Zetterberg har kontrakt med NHL-klubben Detroit Red Wings till och med säsongen 2020/21. Men det är osäkert om han kommer att fullfölja kontraktet, eller ens spela i vinter. "Han har inte bestämt sig om det blir fortsatt spel eller inte", säger Zetterbergs agent Gunnar Svensson till sajten Hockeybladet.

Det är Zetterbergs ryggproblem som gör honom till ett osäkert kort inför kommande säsong. Från Detroits håll väntar man besked, men har inte hört av svensken som varit i klubben sedan 2002 och varit lagkapten de sex senaste säsongerna.

Kunde inte flyga

Zetterberg och hans ryggproblem har varit en över tio år lång följetong. Redan vintern 2007 skadade han ryggen under en träning och tvingades uppsöka en ryggspecialist.

För den svenska publiken fick ryggproblemen nytt ljus över sig under OS 2014 då Zetterberg tvingades bryta turneringen efter öppningsmatchen mot Tjeckien på grund av diskbråck. Zetterberg förklarade då att han hade enorm värk i sitt vänsterben. Han tvingades då avvakta resan hem från Sotji och stanna i OS-byn på grund av att smärtorna var för stora för att kunna flyga med.

Tvingades tacka nej

Zetterberg tvingades även tacka nej till World Cup 2016 bara två veckor innan turneringen skulle starta. Detroit-stjärnan jobbade in i det sista med att försöka bli spelklar, men valde att till sist tacka nej till spel i turneringen.

Nu finns alltså risken att Zetterberg tvingas hänga upp skridskorna för gott.

"Det är omöjligt att svara på hur det blir för det kan man inte veta som det är nu. Om Henrik Zetterberg väljer att fortsätta spela så blir det i Detroit, inget annat är aktuellt", säger Svensson.