Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Golden States guard Stephen Curry (30) i duell med Clevelands forward LeBron James (23) under tredje finalmatchen i NBA.

Omöjligt Golden State nära titeln

Den tredje finalmatchen blev en rysare. Men NBA-finalen i stort ser ut att bli en utskåpning. Efter 118–113 har Golden State 3–0 i matcher mot Cleveland och kan bli det första laget att gå igenom slutspelet obesegrat.

Det är inte mycket som talar för Cleveland i nuläget. Särskilt inte eftersom Golden State efter den senaste segern, inför över 20 000 åskådare i Cleveland, nu har vunnit alla sina matcher i slutspelet – 15 i rad.

Laget, med superstjärnor som Kevin Durant, Stephen Curry och Klay Thompson, har gått fram som en ångvält och kan bli det första laget någonsin att vinna samtliga matcher i NBA-basketens slutspel.

- Jag gav allt jag hade i natt. Det är förmodligen den vassaste offensiven jag har spelat mot i karriären. Jag har spelat mot en del otroligt bra lag, men jag tror inte att något av lagen har haft den här typen av spets, säger Clevelands stjärna LeBron James.

James gjorde flest poäng i matchen, 39 till antalet, och lagkamraten Kyrie Irving var inte mycket sämre med 38 poäng – men vad hjälpte det? Trots ledning i slutperioden kunde man inte stoppa Golden State som gjorde 11–0 under matchens sista tre minuter.

Avgörandet kom med 45 sekunder kvar när Kevin Durant tog en retur, kontrade och sänkte en trepoängare.

- Det var han som gjorde skillnaden, utan tvekan. Han gör det han ska göra. Jag menar, han sätter ett otroligt avgörande skott som bara Kevin Durant kan göra, säger Clevelands Kyrie Irving.

Lagen möts i NBA-final för tredje året i rad. Förra året vann Cleveland efter att ha legat under med 1–3 i matcher. Nästa match spelas i Cleveland natten mot lördag svensk tid.