Olycka på travet i Bollnäs

Tre kuskar fick föras till sjukhus med ambulans efter en masskrock på Bollnästravet, det rapporterar Travronden.
Det var i starten som flera kuskar slungades upp i luften och hamnade under hästarna.
– Kuskar skrek, säger kusken Olle Alsén till Trav365.

ANNONS
|

Det var under starten av V4–2 på lunchtravet i Bollnäs som olyckan var framme. Kort efter starten krockade flera hästar med varandra, något som ledde till att flera kuskar slungades upp i luften och hamnade under hästarna.

Enligt Travronden ska tre kuskar ha förts till sjukhus med ambulans.

– Jag har fått besked nu att det är tre kuskar åkt till sjukhus. Men det var fler skadade så det kanske blir någon fler som måste uppsöka sjukvård senare under dagen. Det klagades mest på huvudvärk och ont i ryggen, säger travbanechefen Stefan Samuelsson.

Kort efter olyckan kom en uppdatering kring läget i ATG Live som sände travet.

ANNONS

– Samtliga hästar ska ha klarat sig bra, de ska ha fått lite skrubbsår. Kuskarna som har förts till sjukhus var vid medvetande, berättade man i ATG Live.

Senare under eftermiddagen meddelade Svensk Travsports sportchef, Robert Karlsson, att ingen av de drabbade skadats allvarligt.

– Fem kuskar gick rejält i backen. Tre av dem fick besöka sjukhus. Torgny Friberg och Marcus Lilius fördes till sjukhuset i Hudiksvall. Jan-Olov Åberg låg medvetslös några minuter på banan men återfick medvetandet och fördes i stället till sjukhuset i Gävle. Jag har talat med travbanechefen och Jan-Olovs sambo. De säger att det är en befarad hjärnskakning, säger han till Trav365 och fortsätter:

– Rikard N Skoglund som också föll i backen avbröt tävlingsdagen efter olyckan med känningar i huvudet.

Trots olyckan startades loppet, under vilket olyckan skedde, om senare under dagen. Till omstarten fick sex hästar strykas.

Olle Alsén: ”Kuskarna skrek”

Kusken Olle Alsén riktar kritik mot beslutet.

– Jag tycker vi hade kunnat packa ihop. Inget är svart eller vitt och jag dömer ingen, men jag tror alla vi som håller på med det här gör det av glädje någonstans och då fortsätta tävlingsdagen kändes inte bra. Man kan säga att jag hade accepterat det beslutet, säger han till Trav365.

ANNONS
Olle Alsén. Arkivbild.
Olle Alsén. Arkivbild. Bild: MAXIM THORE

Olle Alsén körde under loppet och är tagen av händelsen, även om han inte hamnade mitt i det.

– Jag var väl den som egentligen upplevde minst då jag satt där framme i rygg på ledaren. Sen hörde jag signalen och då gjorde vi allt för att hjälpa och underlätta för varandra. Kuskar skrek och för min del gällde det mest att kolla, och sedan rädda sitt eget skinn. Sen började man fundera hur det gick med de andra, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS