Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Olssons ilska över vallan: "Riktigt hemskt"

En halv minuts avstånd blev en och en halv minut när Johan Olsson misslyckades med att ta igen avståndet på andrasträckan, efter sitt åk riktade Olsson skarp kritik mot sin valla. – Det var hemskt. Riktigt hemskt, säger Johan Olsson till SVT.

Johan Olsson hade en uppgift, ta igen det stora avståndet som skapats efter Richardssons dåliga inledning av herrarnas stafett. 

Men det stora avståndet på 37 sekunder blev istället enormt och när Olsson var klar var han över en och en halv minut efter ledaren. Efter växlingen med Hellner var det en klart besviken andraåkare som riktade skarp kritik mot vallan.

– Det var hemskt. Riktigt hemskt. Jag har inte haft grejer under fötterna i dag som var konkurrenskraftiga, säger Olsson till SVT och fortsätter:

– Jag har fått saxa fram när de andra har kunnat gå i spåren. Jag tappar enormt utför hela tiden.

Sveriges vallachef Urban medger att hans team inte gjort någon bra dag, och säger att hans team misslyckades totalt med skidorna till de inledande klassiska sträckorna.

– Grabbarna har vunnit en bronspeng och vi kanske har förlorat en guldpeng. Det är vårt jobb och det är klart att vi ser att det här inte är bra, säger Urban Nilsson till SVT.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.