Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Josefin Olsson kom till slut på sjätte plats i laser radial-VM. Arkivbild. Bild: TT Arkiv
Josefin Olsson kom till slut på sjätte plats i laser radial-VM. Arkivbild. Bild: TT Arkiv

Olsson slutade sexa i laser radial-VM

Josefin Olsson lyckades inte återhämta sig från mardrömsdagen i tisdags och slutade sexa i VM i seglingsklassen laser radial.
"Jag är glad och nöjd med nivån jag håller under hela regattan. Att bli sexa och räkna en diskvalificering är bra. Med tanke på det så hade jag nivån att stå på pallen", säger Olsson.

En 13:e och en 15:e plats i den sista dagens två seglingar utanför Sakaiminato i Japan innebar att svenskan inte var i närheten av medaljerna. Danska Anne-Marie Rindom tog nu sitt andra VM-guld i laser radial.

Hennes guld var säkrat redan före den sista seglingen.

Ledde klart

OS-hoppet Olsson var i stor ledning i sammandraget när hon först diskades i tisdagens ena segling och därefter behövde bryta den andra seglingen efter att tävlingsjuryn konstaterat ytterligare ett regelbrott. Därmed föll hon igenom i resultatlistan.

"Jag känner att jag behöver bli lite bättre i vissa tekniska moment där jag kan ta enkla båtar. Sen känner jag att jag behöver fortsätta att jobba med fysiken för att orka i Japans varma klimat", säger Olsson i ett pressmeddelande

Menta styrka

Förbundskapten Magnus Grävare var imponerad:

"Hon har satt sig i stor respekt hos konkurrenterna genom att dominera totalt i större delen av regattan. Hon visade på en stor mental styrka att komma tillbaka omedelbart efter missen mitt i veckan. Detta och prestationen överlag ger henne ett riktigt gott självförtroende inför det sista förberedelseåret inför Tokyo-OS där det självklara målet är medalj 2020", säger Grävare.

Nu väntar för-OS om tre veckor, också det i Japan, i Enoshima där OS-seglingarna ska avgöras.

"För-OS har varit det stora målet för mig denna säsong. Denna regatta visar att formen finns där, så jag ser fram emot revansch i Enoshima, säger Olsson.