Helsingborgs Martin Olsson fick lämna matchen mot Kalmar med en lårskada.
Helsingborgs Martin Olsson fick lämna matchen mot Kalmar med en lårskada. Bild: Andreas Hillergren/TT

Olsson skadad – men snart tillbaka i HIF

Först fick försvarskuggen Martin Olsson gå av skadad – sedan kvitterade Kalmar till slutresultatet 1– 1.
– Förhoppningsvis handlar det om bara några dagar, säger Olsson efter det ödesmättade bottenmötet på Olympia.

ANNONS

Det var i den 66:e minuten som Helsingborgsmittbacken Martin Olsson tvingades lämna Olympias gräsmatta med ett lindat högerlår.

– Vi har gjort lite tester. Jag har fortfarande styrkan i mitt baklår, så det känns bra. Det är inget som kan hålla mig borta länge. Jag ska vila några dagar nu och förhoppningsvis kan jag träna lite senare till matchen på söndag, säger Olsson.

TT: Tror du på spel då (borta mot Hammarby)?

– Jag är optimist och försöker tänka positivt. Jag tror på spel, säger han.

Crona kvitterade

Kort efter att Olsson gick av kvitterade Kalmaranfallaren Edvin Crona till slutresultatet 1–1.

– Det var såklart inte kul att se från sidan, säger Olsson.

ANNONS

Han försökte mana på lagkamraterna under tiden han tog sig tillbaka till avbytarbänken.

– Jag försökte, men jag har tappat rösten nu, säger en hes Martin Olsson.

Med ordinarie landslagskaptenen Andreas Granqvist långtidsskadad har Olsson varit en viktig kugge för bottenlaget Helsingborg denna säsong.

Belöningen för Olsson blev en landslagslagsuttagning till de gångna Nations League-matcherna mot Frankrike och Portugal, men när Helsingborg drabbades av ett utbrott av coronaviruset i truppen stoppades den 32-årige försvararen från samlingen.

– Det var frustrerande. För Brandur (lagkamraten Hendriksson) fick åka med Färöarna och spela med landslaget där och jag var tvungen att stanna här. Man ville såklart inte riskera något, men jag gjorde två tester och var negativ på båda två.

Sugen på landslaget

Det var landslagsledningen som stoppade Olsson på grund av risken för smittspridning i truppen.

– Janne (förbundskaptenen Andersson) sade till mig att jag skulle träna på ordentligt och hålla mig redo till nästa samling, säger Helsingborgsspelaren, som står noterad för 48 A-landskamper.

Nästa samling är i oktober då Kroatien och Portugal väntar på bortaplan i Nations League.

– Jag var sugen på att spela igen (i landslaget). Jag känner att när jag spelar mot lag på en högre nivå så kommer jag höja mig ännu mer. Jag är sugen på att komma tillbaka och prestera igen, säger Olsson.

ANNONS

Det oavgjorda resultatet på Olympia innebär att Helsingborg ligger kvar på kvalplats med sina 17 poäng. Två poäng bakom återfinns nästjumbon Kalmar.

– Det är surt såklart. Kalmar hemma i det läget vi ligger måste vi ju såklart vinna, säger Max Svensson, som gav Helsingborg ledningen i den 14:e minuten.

Daniel Kihlström/TT

Fakta: Coronautbrottet i HIF

I slutet av augusti konstaterades det att fotbollsallsvenska Helsingborg hade fyra a-lagsspelare samt ett tiotal ungdomsspelare med bekräftade infektioner av covid-19.

Klubben ville då att hemmamatchen mot Djurgården skulle flyttas och Smittskydd Skåne hade lämnat en stark rekommendation att all fotbollsverksamhet pausas till dess att man fick smittspridningen under kontroll.

Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté beslutade dock att matchen förra söndagen skulle genomföras.

Efter 3–1-segern på hemmaplan stängde klubben ner sin verksamhet och först i lördags var a-laget i gång med gemensam träning igen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS