Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Olsson om den sportsliga utvärderingen i Blåvitt

Det allsvenska kontraktet är säkrat för IFK Göteborg. Men en match återstår av säsongen och först då börjar det sportsliga pusslet för Blåvitt för att undvika en ny fiaskosäsong.
– Det är ingen här som är nöjd, säger tillförordnade sportchefen Jonas Olsson.

David Boo Wiklander, Billy Nordström och Emil Salomonsson sitter alla på utgående kontrakt med IFK Göteborg. Klubben har dessutom Fredrik Oldrup Jensen, Marcus Degerlund och Giorgij Charaisjvili inlånade med köpoptioner inbakade i lånen.

– Tanken slog väl mig efteråt, det är väl inte helt omöjligt att det ha varit min sista hemmamatch. Men man får inte tänka för mycket på det, för då blir det för jobbigt, sa Emil Salomonsson efter mötet med Malmö i söndags.

David Boo Wiklander var desto mer tydlig då.

– Jag har varit tydlig mot föreningen med vad jag vill. De vet vad jag vill. Att det här är början på något som är otroligt kul att bygga upp. Sedan får vi se om föreningen tror på mig också, sa mittbacken.

LÄS MER: Här är spelarna som kan lämna din klubb – gratis i vinter

Jonas Olsson som är tillförordnad sportchef i IFK Göteborg fram till årsskiftet är ganska nöjd med kontraktsläget i truppen.

– Våra flesta spelare är under kontrakt. Men det är nu som pusslet inför hur nästa säsong ska se ut börjar. Vi har en match kvar och sedan kan vi börja jobba med det. Sen har vi självklart fört en dialog men fokus har hela tiden varit på att spela klart säsongen men nu när kontraktet är klart så har vi börjat försöka få klart saker och ting, säger han och fortsätter:

– Vi får sitta ned efter säsongen och diskutera och sedan ta ett antal beslut. Vi är i början på den processen.

LÄS MER: Nu bekräftar Blåvitt – Hysén blir kvar i klubben

Vilka är med i den processen?

– Det är tränaren, scouter och andra i föreningen. Det är ett pussel som ska läggas med ekonomi och hela den biten och sen läggs de olika besluten in. Den processen börjar så fort sista matchen är spelad. Då ska vi utvärdera året och hur det har varit. Då ska vi se vad vi har lärt oss, vad vi har gjort bra och vad som inte har varit bra. Men det är ingen här som är nöjd, sen finns det ändå positiva saker att ta med oss. Det har varit ett lärorikt år för många som inte varit på den här nivån tidigare. Allt är inte nattsvart men det här året har varit en väckarklocka för oss att vara på tårna från start nästa säsong.

LÄS MER: Sjuttonåriga Benjamin redo att fylla Hyséns skor: "Ska göra allt jag kan"

Hur ser du de utgående kontrakten och truppen?

– Vi sitter ganska lugnt i båten. Det viktigaste är att ha spelare som vill spela i IFK Göteborg och det finns många spelare som vill det. Sen vet vi om att vi har underpresterat i år och där ska vi göra en utvärdering för att bli bättre nästa säsong.

En som trots den svaga säsongen av IFK Göteborg imponerat är Giorgij Charaisjvili som är inlånad till klubben. Där hans option har blivit en snackis i Göteborg om varför den inte har utnyttjats ännu.

– Vi har en option och vi har tid på oss. Sen har han gjort det väldigt bra och med största sannolikhet kommer vi att använda oss av den. Men vi har ingen brådska där, säger Jonas Olsson.

Vad säger du om uppgifterna från Fotbolldirekt om att ni inte har råd?

– Det får stå för dem. Det finns ingen anledning att göra saker i förtid när vi har tid på oss.

Då tolkar jag dig som att ni har råd?

– Ja, absolut!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.