Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL DALDER

Olsson om den begränsade speltiden

Martin Olsson hyllades efter EM 2016. Men under årets VM blev det inte så mycket speltid.
– Såklart jag var frustrerad, säger Martin Olsson efter matchen mot England.

Efter uttåget i EM 2016 hyllades Martin Olsson av många som turneringens bästa spelare för svensk del. Men under VM blev det desto mindre speltid för vänsterbacken. Två inhopp, ett mot Schweiz och ett mot England blev facit för Olsson, som kanske hade hoppats på mer speltid.

– Jag tycker jag spelar bra innan VM, så jag trodde kanske jag skulle få någon start. Men det har gått bra för laget även om jag tycker jag varit stark på träningarna. Jag fick hoppa in som vänstermitt, det var länge sedan jag spelade på den positionen men det är en dröm att bara spela VM också. Att jag fick hoppa in två matcher får jag väl vara glad över det. Fast jag ville spela, säger Olsson efter matchen mot England.

LÄS MER: Landslaget går mot ljus framtid: "Vi kan bygga vidare på det här"

Hur har Janne motiverat att du inte spelat?

– Han bara sa att jag gjort allt jag kan, jag har inget att bevisa. Han tycker jag gjorde det bra i Danmarksmatchen och träningarna innan dess. Men han bara tyckte att han ville köra med samma lag. Det var enda motiveringen. Det var ingen anledning typ att om Ludde hade gjort något annorlunda det var mer att han bara ville köra samma lag sa han till mig.

Det köpte du eller?

– Ja jag måste acceptera det såklart. Jag måste ändå respektera hans val och fokusera på laget. Jag ville starta men det var bra för laget så jag ska inte klaga.

– Ludde har gjort det bra också. Jag ska inte klaga men hade velat spela lite mer. Men jag gillar Janne och tycker han är en bra tränare så jag har bara positiva saker att känna om honom.

LÄS MER: Spelarna om framtiden i landslaget: "Inte beredd att lägga ner jobbet"

Ska ta ett snack med Graham Potter

För Martin Olssons del väntar nu semester innan han återvänder till Swansea. Där Östersunds succétränare Graham Potter nu tar över rodret.

Ska du ha ett snack med Potter nu om framtiden i Swansea?

– Jag får göra det när jag kommer tillbaka. Jag ska ha lite semester nu sen så tar jag det med honom när jag kommer tillbaka, säger Martin Olsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.