Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matts Olsson fick inte till det i VM-storslalomen i Åre.

Olsson långt efter när Kristoffersen tog guld

Hjärnskakningen blev ödesdiger för Matts Olssons kanske sista medaljchans i storslalomkarriären. Svensken fick nöja sig med 16:e-platsen i Åre, långt från norske segraren Henrik Kristoffersen.

Matts Olsson gav inga höga betyg åt sin insats i VM-backen, två åk som blev en fruktlös kamp för att hitta tempot som försvann med den där grenslingen och kraschen, på en träning för drygt två veckor sedan.

Först i fredags, med bara en vecka kvar till VM-starten, fick svensken klartecken igen efter sin hjärnskakning. Alldeles för sent för att hinna hitta det tillräckliga tempot.

Hans första åk, 1,61 sekunder efter ledaren, räckte bara till 14:e-platsen inför det andra åket. Hans andra innebar ytterligare tappad tid och det blev till slut plats 16, exakt två sekunder från guldet han siktat så länge på.

- Jag hade hoppats att jag skulle prestera här ändå. Men det gjorde jag inte, säger svensken besviket.

- Vad det beror på vet jag inte, men det (hjärnskakningen) kan spela in. Jag hade hoppats på mycket mer, så det är svårt att se mycket mer än att jag är besviken.

Sista VM:et?

Matts Olsson har varit femma och sexa på det två senaste världsmästerskapen. Nu talar mycket för att svensken kommer att sluta karriären utan en VM- eller OS-medalj.

- Jag har gjort det här ett tag och känner mer och mer att de här träningsdagarna som behövs, att de tar emot lite mer, säger 30-åringen, trots en väldigt bra vinter i världscupen.

- Vi ska inte ta något förhastat beslut, absolut inte. Men man kan hinta lite om framtiden, så kanske det inte kommer som en blixt från klar himmel sedan.

Norskt guld

Tätstriden, utan Matts Olssons medverkan, blev oerhört jämn.

Henrik Kristoffersen har åkt bra i flera år, men var utan en VM-medalj inför storslalomen och trea inför det andra åket. Men i den uppkörda banan var norrmannen starkast av topptrion.

Kristoffersen vann, 20 hundradelar före österrikaren Marcel Hirscher och 42 hundradelar före fransmannen Alexis Pinturault.

- Det var på tiden att jag tog en medalj. Jag har jobbat så hårt. Alla har jobbat helt galet. Det är otroligt, säger Kristoffersen.

- Jag har inte vunnit en storslalom sedan 2015, men jag har jobbat så hårt och varit så nära många gånger. Så det var rätt bra.

För de övriga svenska åkarna gick dagen tyvärr ännu sämre än för Matts Olsson. Såväl Mattias Rönngren som Axel Lindqvist och Carl Jonsson körde ur i det första åket.