Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matts Olsson i första storslalomåket i Saalbach-Hinterglemm,

Olsson efter missen: Trivdes inte i backen

För första gången ledde Matts Olsson en världscuptävling i storslalom inför det andra åket. Men han körde ur redan efter några svängar.

Han är inte alltför nedslagen efter att ha missat chansen till sin första världscupseger i storslalom. Hans hittills enda vinst kom i parallellstorslalom för ett år sedan.

- Det är okej, inte alls så förfärligt, även om jag inte har den allra skönaste känslan i kroppen, säger han i telefon från Saalbach.

- Det första åket kändes inte bra det heller och jag är överraskad att ingen slog min tid.

Hade dålig känsla

Olsson säger att han hade dålig känsla när han startade i tävlingen, han trivdes inte med karaktären på backen och med underlaget.

- Det var lite halkigt, även för mig, och snön höll inte så bra utan det gick hål på ytan, säger han.

- Att jag sedan gjorde misstag och körde ur i det andra beror inte på att jag blev ett nervvrak av att vara i ledningen utan det handlade om att det inte kändes bra i dag. Hade jag haft en bra känsla efter första åket hade det nog gått annorlunda.

30-åringen fick problem redan i den tredje porten där ytterskidan släppte.

- Sedan gör jag typ samma misstag igen, säger han.

Slovenen Zan Kranjec tog sin första världscupseger och var 19 hundradelar före schweizaren Loic Meillard och 50 före fransmannen Matthieu Faivre.

Fler hade problem

Svensken, som var i ledningen efter det första åket, var inte den ende som hade problem i Saalbachs nya storslalombacke som var väldigt lång. Den österrikiske giganten Marcel Hirscher slutade sexa och norrmannen Henrik Kristoffersen åtta. Hirscher är dock fortfarande i ledningen i storslalomcupen.

Olsson halkade ner från andra till sjätte plats i cupen. Han har, trots dagens misstag, tagit stora kliv i vinter då han som sämst varit sexa och dessutom har en tredjeplats och en fjärdeplats.

Nu väntar ett 3,5 vecka långt tävlingsuppehåll för storslalomåkarna.

- Det blir först lite ledigt och sen ska vi hitta någonstans att träna, säger Olsson.