Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Angela Stanford med segerbucklan i Evian Championship.

Olson klappade ihop när Stanford vann drama

Amy Olsons genomklappning blev Angela Stanfords lycka. Segern i Evian Championship var den 40-åriga veteranens första majortitel.

Det blev en högdramatisk avslutning på årets sista golfmajor och det var två amerikanskor i huvudrollerna. När allt var över hade Angela Stanford, 18 år efter majordebuten, äntligen vunnit en av de stora titlarna.

Tårarna rann när det stod klart att Stanford var ensam överst på leaderboarden, på totalt 12 slag under par.

- Jag är så tacksam och så glad för alla där hemma, alla som alltid har stöttat mig och trott på mig, säger Stanford.

Lika härlig som segern var för Angela Stanford, lika grym var andraplatsen för Amy Olson. Ledaren inför sista rundan hade under fyra dagar gjort det mesta rätt i 71 hål, när hon klev upp på sista hålets tee.

Olson, som tidigare aldrig har varit bättre än nia i en major, hade haft ledningen under hela dagen och visste att ett avslutande par skulle räcka för seger. Men 18:e hålet på Evian Resort Golf Club är tufft – och 26-åringen pallade inte för trycket. Utslaget gick kraftigt till vänster och med andraslaget missade Olson sedan att slå ut sig ur ruffen.

När hon till slut nådde greenen med tredjeslaget hade hon trots allt en lång parputt för att vinna tävlingen. I stället treputtade en skakig Olson och gav segern till Stanford.

Amy Olson delade andraplatsen med Kim Sei-young, Sydkorea, och amerikanskorna Mo Martin och Austin Ernst.