Romaglädje efter Alexander Kolarovs 2–1-mål mot Lazio.

Olsens Roma slog Lazio i derbyt

|

Robin Olsens Roma har haft en tung start på Serie A-säsongen i fotboll. Därför var den prestigefyllda segern i lördagens Romderby mot Lazio, 3–1, extra värdefull.

Roma tog greppet om matchen i och med Lorenzo Pellegrinis 1–0-mål i slutet av den första halvleken. Men med drygt 20 minuter kvar av matchen såg en av Olsens lagkamrater olyckligt till att den svenska landslagsmålvakten inte fick hålla nollan.

Mittbacken Federico Fazio fick inte ordning på fötterna och tappade bollen till Lazios Ciro Immobile. Anfallaren högg direkt och sköt in kvitteringen i Olsens bortre hörn.

Lazioglädjen blev dock kortvarig. Bara fyra minuter senare fick Roma frispark vid kanten av motståndarnas straffområde, och serben Alexander Kolarov stänkte dit bollen i det högra hörnet. I matchens slutminuter tog sedan Fazio revansch på sig själv när han distinkt nickade in slutresultatet.