Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: LUDVIG THUNMAN

Olsen: "Vi kan bara tacka för allt stöd"

Robin Olsen, 28, har varit en stark bidragande orsak till det svenska landslagets framgångar. Efter att VM-äventyret tagit slut mot England ger han den svenska insatsen högsta betyg.
– Vi ska ha det, säger han

Det blev tre nollor för Robin Olsen mot Sydkorea, Mexiko och Schweiz men mot England fick han kapitulera två gånger när först Harry Maguire och sedan Dele Alli ohotade kunde nicka in både 1–0 och 2–0.

Efter uttåget mot England var målvakten rejält deppig men även väldigt stolt över vad han och hans lagkamrater lyckats åstadkomma.

– Vi tackade varandra direkt för den här turneringen. Vi kan vara stolta och det är jävligt tufft att åka ut men vi tog oss till kvartsfinal när ingen annan trodde på det.

Vad hade ni för känsla efteråt?

– Tomhet, det var en tomhet då folk inte vill åka hem. Folk vill inte lämna VM och Ryssland så det var ganska mycket tystnad och känslor.

Kan du känna någon tröst över att du själv gjorde ett väldigt bra VM?

– Nej, men men mentalt skulle jag säga för jag var inte van vid att spela matcher på ett bra tag innan jag kom till samlingen och nu har jag helt plötsligt gjort sju matcher på kort tid. Jag är inte trött fysiskt utan det är väl mer mentalt för det har varit mycket press för mig själv att kunna leverera.

Vad ger du er själva för betyg som lag?

– Jag tycker att vi ger oss det bästa betyget. Sett över kvalspelet, playoff-matcherna och de matcher vi gör här i VM så tycker jag att vi ska ha det högsta betyget.

Jag tycker vi ger oss det bästa betyget. Sett över kvalspelet, play-off och matcherna vi gör i vm så tycker jag vi ska ha det högsta betyget.

Följt någon av den hysteri ni skapat på hemmaplan?

– Vi har ju sett videos och fått meddelanden och kunnat följa lite men jag tror inte vi har koll på vilken glädje som vi har spridit i Sverige. Men det gör mig bara glad över att dela glädjen med svenska folket och vi kan bara tacka för allt stöd både hemifrån och här på läktarna.

Hur kommer känslan vara när ni samlas nästa gång?

– Det kommer att ta tid att smälta detta och det tycker jag att det ska få göra. Men personligen så längtar jag redan till nästa samling för det var tufft att lämna grabbarna men så är det, man får gå vidare och vi vet att det är en ny samling snart igen och då är det nya tag som gäller.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.