Olsen är nya ettan – hyllar Isaksson

Robin Olsen, 28, fick vara med och se och lära av Andreas Isaksson under EM 2016. Nu är det Olsen som är given etta i landslaget - trots skadan under våren. - Jag kom tillbaka mycket starkare, säger han.

ANNONS

Han åkte på en axelskada i slutet av februari och till en början fanns en oro att Robin Olsen skulle missa sommarens VM-slutspel. Men för den nu 28-årige målvakten blev det många timmar i gymmet för att ta sig tillbaka i tid.

– Jag kom tillbaka starkare, mycket starkare och har haft tre matcher nu innan så det känns bra. Men det var väldigt tufft och mycket smärta men jag hade motivationen tack vare VM att komma tillbaka, säger han.

LÄS MER: VM-händelserna vi aldrig glömmer: "Jag började att gråta"

Under VM-uppladdningen har det börjat snackas om att flera storklubbar i Europa, däribland Roma och Liverpool är ute efter Olsens signatur då målvakten kommer lämna FC Köpenhamn i sommar.

ANNONS

- Jag får vara tråkig där. Jag har inga kommentarer till det och det är några dagar till den största matchen i min karriär och det är det jag har fokus på, säger han.

LÄS MER: Landslagsikonerna tror på Sverige: "Vi går vidare"

För två år sedan under EM i Frankrike var han tvåa bakom Andreas Isaksson och fick då se och lära av Isaksson under hans sista mästerskap i landslaget.

– Det jag la märke till var hans lugn när vi åkte till EM. Så mycket uppståndelse och att kunna hålla sig så lugn så det är det jag har försökt ta med mig, säger Olsen.

Pratat med Isaksson inför VM?

– Nej.

Nervöst nu?

– Nej. Det är mer motiverande att se framemot matchen. Lite pirrigt är det men det är inget som gör mig nervös.

LÄS MER: "Kan man vara såhär dåliga i ett VM? Är det ens möjligt?"

Den svenske målvaktsettan har danska föräldrar och kunde ha spelat för det danska landslaget. Olsen hymlar inte med att han kommer följa grannlandets framfart i Ryssland.

– Självklart! Jag har många vänner där och det är ingen hemlighet att jag kommer att följa Danmark. Sen tittar jag inte på alla matcher i VM och sitter inte där och väntar. Men om det är en intressant match och grabbarna vill se den så ser vi den.

ANNONS

För Robin Olsen är det nu bara dagar kvar till matchen som han själv beskriven som den största i karriären.

– Jag kommer köra på som vanligt och inte ändra på något. Sen tar vi ett steg i taget och vi vill gå vidare från gruppen och väl där kan allt hända. Men målet är att ta sig vidare, säger han.

ANNONS