Olof Lundh kan behöva lämna VM – för att tävla i ”Alla mot alla”-finalen i Avicii arena

VM går in i sitt slutskede – ”Alla mot alla” likaså.
Vill det sig ”illa” kan Olof Lundh behöva lämna mästerskapet i Qatar för att delta i frågesportprogrammets final i Globen, uppger Sportbladet.
– Vi pratade med Olof om detta inför, säger producent Emil Persson.

ANNONS
|

Lundh har ingått i kavalleriet när det kommer till att kritiskt bevaka fotbolls-VM i Qatar. Han har bland annat skrivit en bok i ämnet – och hyllats för sitt engagemang. För sina insatser under året har han nominerats till Stora journalistpriset.

Sedan ett par säsonger är han också en deltagare i Fredrik Wikingssons och Filip Hammars tv-sända frågesportprogram ”Alla mot alla”. Tillsammans med Ebba von Sydow har han tagit sig till slutspel i den pågående upplagan.

Finalen ska spelas in lajv i Avicii arena – skulle Lundh och von Sydow ta sig dit kan det ställa till saker och ting.

ANNONS

För Lundh är just nu på plats i Qatar för att bevaka mästerskapet, vid en eventuell finalplats skulle han behöva göra en blixtvisit hem till Stockholm mitt under brinnande VM.

Det bekräftar producenten Emil Persson för Sportbladet.

– Vi pratade med Olof om detta inför säsongen och konstaterade väl typ att det åtminstone finns en stark gemensam vilja från alla parter att försöka lösa hans närvaro, OM den situationen nu skulle uppstå, säger han till tidningen.

”Ett världsunikt vansinnesprojekt”

På frågan om det var ett krav från programmets sida att deltagare ska kunna garantera sin närvaro i Avicii arena vid en eventuell finalplats svarar Persson:

– Rent generellt stämmer vår castare av med alla potentiella deltagare – utom möjligen Janne Josefsson och Cecilia Frode – kring deras tillgänglighet under våra planerade slutspelsdatum. Programmet är ju lite av en logistisk megamardröm där alldeles för många olika scheman ständigt måste synka.

Finalen går på fredagen och Persson hoppas att så många som möjligt blickar bort från VM en kort stund för att i stället se spektaklet.

– Det är ett världsunikt vansinnesprojekt. Det har aldrig någonsin gjorts så här stor arenaunderhållning av frågesport tidigare, med reservationen att jag inte riktigt orkat undersöka om det där faktiskt stämmer. Men det känns så. Hur som helst kommer det att bli en dopad och ecstasystinn version av programmet, med dignande plusmeny i form av pyroteknik, hemliga gäster, levande djur och den svårt underbare Markus Krunegård som husband, säger Persson till Sportbladet.

ANNONS

Samma dag (fredag) spelas kvartsfinalerna Kroatien–Brasilien och Nederländerna–Argentina.

LÄS MER:Bento avgår efter storförlusten

LÄS MER:Brasiliens jättekross – körde över Sydkorea

LÄS MER:Kroatien till kvartsfinal efter straffdrama

ANNONS