Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Olle ”Ollelito” Arbin till vänster i bild.  Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND
Olle ”Ollelito” Arbin till vänster i bild. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Olle ”Ollelito” Arbin bäst i Europa på Fifa

Olle ”Ollelito” Arbin kan titulera sig som bäst i Europa efter att han vunnit Fifa 20 Summer Camp Series. I finalen tog han sig an britten Tom – som är bäst i världen.
– På en bra dag kan jag slå alla. Men jag ska försöka hålla fötterna på jorden och inte flyga i väg. Men att vinna här känns fantastiskt, säger Ollelito efter segern.

Boråsaren Olle ”Ollelito” Arbin, som tillhör BK Häcken i e-allsvenskan, tog sig hela vägen till final i Fifa 20 Summer Camp Series. Väl där fick han möta världens främsta Fifa-spelare, Hashtag-spelaren Thomas ”Tom” Leese.

I matchen visade Ollelito upp ett aggressivt spel mot britten som sattes under stor press och fick honom att göra avgörande misstag. Matchen slutade 6–4 till Ollelito.

– Han är den bästa Fifa-spelaren i världen så jag ser det som en stor bedrift för mig att slå honom i finalen, säger Ollelito i Twitchsändningen, enligt SportExpressen.

I och med segern blev 18-åringen dessutom 136 000 kronor rikare.

Öis-spelare tog en tredjeplats

Ollelito var inte ensam svensk på pallen.

Oliver ”OliBoli7” Uttgren knep till sig en tredjeplats i turneringen. OliBoli7 representerar Örgryte IS i e-allsvenskan och vann e-allsvenskan tillsammans med William ”Dejex” Berg så sent som i början av juli.

Nu kan OliBoli7 också titulera sig som trea i Europa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.