Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Olle Arbin som representerar BK Häcken i E-allsvenskan hade en magisk helg i Atlanta. Bild: Bildbyrån, Skärmdump
Olle Arbin som representerar BK Häcken i E-allsvenskan hade en magisk helg i Atlanta. Bild: Bildbyrån, Skärmdump

Olle Arbin första svensk någonsin att vinna Champions Cup

Han tillhör BK Häcken i E-allsvenskan.
Nu har Olle Arbin, 18, vunnit FUT Champions Cup 3 som första svensk någonsin och kan efter segern i Atlanta betraktas som bäst i världen i Fifa för tillfället.

Som rankad 36:a i världen inför tävlingen, och fyra efteråt, åkte Olle Arbin till finalspelet av FUT Champions Cup 3 i Fifa på Xbox. Det fanns möjlighet att skriva historia för den Boråsfostrade 18-åringen då ingen annan svensk lyckats vinna titeln tidigare.

Arbin, som i E-allsvenskan representerar BK Häcken, representerar också Team Gullit och det var för de sistnämnda han åkte till Atlanta för tävlingen som är en del av FIFA Global Series.

Efter att ha slagit ut den regerande mästaren på straffar i semifinalen väntade tysken Umut Gültekin i finalen som spelades i bäst av två matcher. Arbin lyckades vinna den första matchen med 3–1 och gav sig själv ett alldeles ypperligt utgångsläge inför returmötet.

Men Gültekin gav sig inte.

Ett tidigt 1–0-mål tog honom in i matchen igen. Olle Arbin kom med kvitteringen, men fick tätt därefter se tysken återigen ta ledningen i matchen.

Vann halv miljon

Arbin var trots allt fortsatt i täten på målskillnad och under matchens slutminuter såg 18-åringen till att spela av tiden genom att göra allt för att Gültekin skulle få ha så lite boll som möjligt.

En taktik som fungerade.

Arbin vann med 4–3 och tog titeln som gör det befogat att kalla honom för världens bästa Fifa-spelare just nu.

Segern innebär ungefär 500.000 kronor och att han är direktkvalificerad till nästa tävling som spelas i Paris den 21-23 februari. Dit är även Örgryte IS-spelaren Oliver Uttgren kvalificerad.

Uttgren var också på plats i Atlanta och spelade Champions Cup för första gången. Till skillnad från Arbin spelade Uttgren Play Station 4 och tog sig hela vägen till semifinal. Där tog det stopp för Uttgren som ställdes mot britten Tom Leese, men Öis:aren är som sagt klar för Paris om en dryg månad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.