Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Thorbjørn Olesen. Arkivbild. Bild: Mark Humphrey/AP/TT
Thorbjørn Olesen. Arkivbild. Bild: Mark Humphrey/AP/TT

Olesen stängs av efter misstankarna

Thorbjørn Olesen stängs av från Europatouren i väntan på rättsprocess – missar tävlingen på Hills golfbana.

Den danske golfstjärnan Thorbjørn Olesen stängs av från Europatouren i väntan på rättsprocessen efter misstankar om sexuella övergrepp och våld på ett flygplan.

I nuläget vill Europatouren inte uttala sig mer om misstankarna utöver det.

"Då det här är ett pågående juridiskt ärende kan vi för närvarande inte göra några fler uttalanden", sade en av tourens talespersoner i ett uttalande.

Rättegången inleds i London den 21 augusti, dagen före den svenska Europatourtävlingen drar i gång på Hills golfbana i Göteborg. Avstängde Thorbjørn Olesen var ett av de stora namnen som skulle delta i Scandinavian Invitation 22–25 augusti. Innan beslutet om avstängningen kom pratade GP med Hills vd Mats Sterner.

– Om du frågar mig så tycker jag det både är trist och beklagligt. När man som värdklubb ser att något sånt här händer med en av huvudspelarna så är det inte annat än kass. Det blir fel fokus på tävlingen. Vi vill inte fokusera på ett dåligt beteende hos honom. För det är inte okej någonstans, sa Mats Sterner då.

Olesen, rankad 64 i världen, har spelat två Ryder Cup för Europa och har sammanlagt vunnit fem titlar på touren.

Den påstådda incidenten ägde rum på ett flygplan från USA till England i slutet av juli där Olesen ska ha sexuellt trakasserat en sovande kvinna och urinerat mellan sätena. Han greps på Heathrows flygplats efter landning i början av förra veckan.