Om Novak Djokovic tillåts delta i Australian Open blir det inför halvfulla läktare.
Om Novak Djokovic tillåts delta i Australian Open blir det inför halvfulla läktare. Bild: Mark Baker/AP/TT

Oklart om visum men Djokovic lottad för spel

Regerande mästaren Novak Djokovic har lottats in i första omgången av Australian Open – trots osäkerheten kring hans medverkan. Samtidigt står det klart att tennisturneringen kommer att spelas inför halvtomma läktare.

ANNONS
|

Upptakten till årets första grand slam-turnering har präglats av turerna runt Novak Djokovic. Det är ännu oklart om den serbiske världsettans visum kommer att anses giltigt och om han därmed kan delta i Melbourne.

Men trots osäkerheten har stjärnan lottats in i den första omgången som förstaseedad. Om han får stanna i landet kommer Djokovic att möta landsmannen Miomir Kecmanovic, rankad 78 i världen, i första omgången.

Spelas för halvfulla läktare

Australiens premiärminister Scott Morrison meddelade på torsdagen att ett beslut ännu inte tagits kring Djokovics visum. Det är upp till Alex Hawke, minister med ansvar för bland annat immigration och medborgarskap, att avgöra visumets legitimitet.

ANNONS

Tidigare på dagen kom beskedet att bara 50 procent av publikkapaciteten på arenorna kommer att utnyttjas när Australian Open drar i gång på måndag.

Munskydd kommer att vara obligatoriskt förutom vid måltider.

"Fans, spelare och funktionärer kan se fram emot ett fantastiskt covid-säkert arrangemang", säger delstaten Victorias turistminister, Jaala Pulford, i ett pressmeddelande.

Både antalet bekräftade covidfall och antalet sjukhusinläggningar ökar just nu i Melbourne-området.

Även under förra årets turnering rådde coronarestriktioner och publikbegränsningar. Publiken var rent av helt portad i fem dagar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS