Romatränaren Eusebio Di Francesco kunde inte ge besked kring Robin Olsens medverkan mot Porto på måndagens presskonferens.
Romatränaren Eusebio Di Francesco kunde inte ge besked kring Robin Olsens medverkan mot Porto på måndagens presskonferens.

Oklart om Olsen startar i Romas CL-drabbning

En skada höll honom borta från ligaspelet i fredags. Håller samma skada Robin Olsen borta från en Champions League-åttondelsfinal i morgon?

ANNONS

Robin Olsen missade fredagens ligaseger mot Chievo på grund av en vadskada och är ett stort frågetecken till den första av två åttondelsfinalsdrabbningar mot portugisiska Porto.

Ett så pass stort frågetecken att tränare Eusebio Di Francesco inte kunde säga varken bu eller bä på måndagens presskonferens.

- Vi kommer att titta på honom igen i morgon bitti, säger Di Francesco om svensken, samtidigt som han ger ett positivt besked om mittbacken Kostas Manolas och ett negativt besked om anfallaren Patrick Schick, som även de var oklara till start på grund av skador.

ANNONS

När han ska bedöma sitt lags chanser är han optimistisk.

- Den här matchen är en stor chans för oss att göra en stor insats och få tillbaka lite entusiasm i laget. Det är bara två italienska lag kvar i turneringen (Juventus det andra) och vi är stolta över att vara ett av dem. Vi måste sikta högt, säger tränaren.

En bra Champions League-vår, likt den som tog laget till semifinal förra året, är viktigt för Roma – inte minst med tanke på vad laget sysslat med i Serie A under säsongen hittills. Laget, som inför säsongen hoppades kunna utmana Juventus i toppen, harvar på en sjätteplats efter 23 spelade omgångar.

- Tränaren har sin fotbollsfilosofi och vet vad han vill ha ut av laget. Uppenbarligen har vi inte alltid levererat – och han har inte varit nöjd – men vi har aldrig tappat tron på hans idéer. Och det är inte lätt i en klubb som Roma, säger lagkaptenen och veteranen Daniele De Rossi.

ANNONS
TT

ANNONS