Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmars Nanne Bergstrand. Arkivbild.

Oklart när sjukskriven Bergstrand återvänder

Kalmar FF:s huvudtränare Nanne Bergstrand är sjukskriven tills vidare. Orsaken är personliga skäl.

Beskedet kom till klubbledningen under måndagen att Nanne Bergstrand skulle sjukskriva sig.

- Han kommer att vara sjukskriven tills vidare på grund av personliga skäl som jag inte vill uttala mig om vad det är med respekt för Nanne. Det är också svårt att säga när han är tillbaka, vi får låta honom vara för sig själv, säger klubbchefen Mattias Rosenlund.

Rydström och Nilsson tar kliv upp

Efter beskedet kallade klubben till ett möte som mynnade ut i att den assisterande tränaren Henrik Rydström och utvecklingschefen Jens Nilsson skulle ta över tränarrodret i klubben under tiden Nanne Bergstrand är sjukskriven. Första uppgiften för duon blir att leda laget mot IFK Göteborg på lördag.

- Det känns otroligt bra att ha den kompetensen inom klubben. I vardagen kommer det inte att bli så stor skillnad. Henrik kommer att ta ett lite större ansvar. Vi är väldigt trygga att de tar över, säger Mattias Rosenlund.

Henrik Rydström säger till Barometern att det inte kommer att bli några större ändringar när han nu har huvudansvaret. Han tvekade aldrig på att ta över tills vidare.

"En självklarhet att hjälpa"

- Det handlar om att dels hjälpa Nanne, backa upp honom och dels handlar det om att ställa upp för Kalmar FF. Det är en självklarhet, säger Rydström till Barometern.

- Vårt yrke är väldigt utsatt. Det är tuffa förhållanden. Ibland ska vi vara stålmän som aldrig är sjuka eller har problem. Jag tycker att det är bra att man som fotbollstränare kan sjukskriva sig, säger han.

Nanne Bergstrand har tränat Kalmar under tre olika sejourer. Först 1998–1999, sedan 2003–2013, och under fjolårssäsongen återvände han till den småländska klubben efter en sejour med Hammarby, som han var med och tog upp till allsvenskan 2014. 2008 vann han SM-guld med Kalmar FF.