Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Okej start för Alshammar

En okej början. Det betyget gav Therese Alshammar sig själv i comebacken efter mammaledigheten. Hon klarade EM-kvalgränsen på 50 fjäril i Mare Nostrum-tävlingen i Monaco.

Det blev ingen finalduell på 50 meter fjärilsim för Therese Alshammar i comebacken efter mammaledigheten.

Den 36-åriga svenskan blev femte och sista simmare i semifinalen i Mare Nostrum-tävlingen i Monaco. Alshammar nådde kaklet efter 26,96 sekunder, nära fyra tiondelar över hennes bästa notering från lördagen.

-Jag var ganska trubbig och trött. Det här är en speciell tävling och det var en tuff dag i går (sex lopp). Jag återhämtar mig inte lika fort som när jag är i toppform, sade Alshammar till TT.

Under EM-kvalgränsen

Alshammars 26,57 från kvartsfinalen är 15 hundradelar under kvalgränsen till EM i Berlin i augusti.

-Om vi bestämmer oss för EM skulle det vara kul att simma bra där men det stora målet i sommar är att komma tillbaka till toppformen.

TT: Var det här en bra början?

-Det var en okej början.

Såväl sambon och tränaren Johan Wallberg som ettåriga sonen Fred gjorde Alshammar sällskap i Monaco.

-Det var lite därför vi åkte hit, för att se hur det funkade. Det var kanske lite offensivt att börja med en sådan här tävling. Det var svårt att hinna äta mellan loppen och det påverkade nog oss båda. Men han (Fred) gillar att vara vid poolen så det funkade ändå bra, sade Alshammar.

"Vill inte utvärdera"

På 50 meter fritt var Alshammar 20 hundradelar på fel sida EM-rikttiden. Hon simmade på 25,90 i åttondelsfinalen och försvann sedan ur tävlingen i lördagens kvartsfinal.

-Jag vill inte riktigt utvärdera frisimmet än. Det gick hela vägen som lopp två och det var väldigt kort tid för återhämtning, sade Alshammar.

Det blev dansk seger på båda distanserna. Jeanette Ottesen vann 50 fjäril (25,68) och Pernille Blume 50 fritt (24,73).