Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ohlsson kan lämna IFK – bud på lagkaptenen

Benjamin Nygren har lämnat, Carl Starfelt likaså. Nu kan Sebastian Ohlsson vara nästa spelare att lämna IFK Göteborg. Enligt Aftonbladet har tyska S.t Pauli lagt bud på 26-åringen.
– Det finns inte så mycket att kommentera, säger han.

Från en frysbox under Jörgen Lennartsson till en given plats i startelvan under Poya Asbaghis ledning. Från offensiv ytter till wingback och lagkapten. För Sebastian Ohlsson, 26, har karriären tagit fart på allvar.

Under årets säsong har han varit en av lagets viktigaste spelare och ryktades tidigare i somras vara på väg bort från klubben. Då var det portugisiska Braga som låg på hetast men någon flytt då blev det inte.

Samtidigt sitter Ohlsson på ett utgående kontrakt, vilket gör att prislappen sjunker.

IFK Göteborg har erbjudit ett kontrakt men lagkaptenen har valt att avvakta med sin framtid för att skanna av intresset för hans tjänster. Men nu kan det vara dags för en flytt.

Enligt Aftonbladet har tyska klubben S.t Pauli lagt ett bud på tre miljoner kronor för Sebastian Ohlsson.

– Det finns inte så mycket att kommentera, säger han efter söndagens träning.

Hur har den här sommaren varit? En hel del rykten om en flytt, har det påverkat dig?

– Nej, det tycker jag inte. Jag har försökt att inte bli påverkad av det där och det var en del rykten redan i början av säsongen. Det blir så när vi gör det bra och sen blir det naturligt med att jag har ett utgående kontrakt.

Hur går diskussionen med Blåvitt?

– Vi diskuterar fram och tillbaka men vi har inte kommit i hamn med något ännu. Det finns mycket intresse men vi får se vad som händer. Om jag ska gå någonstans så går jag hellre nu än som bosman. Jag ser hellre att klubben får pengar för mig i och med att jag har ett hjärta för klubben.

Om du ska lämna, vad avgör?

– Det är en avvägning allting. Allt från stad, liga, hur klubben ser på en och om det är ett bra steg eller inte. För mig är det viktigt med ett bra paket. Det är många saker som ska klaffa för att det ska vara värt att lämna Blåvitt. Det ska vara något jag känner är riktigt bra för annars spelar jag gärna kvar här, säger han och fortsätter:

– Här är paketet att jag får spela för min klubb. Jag får vara i Göteborg med tryggheten och att jag trivs med allting. Sen måste man kanske lämna tryggheten någon gång för att ta nästa steg. Samtidigt är det svårt att få det bättre än här. Men jag blir 27 år nästa år och har förhoppningsvis mina bästa år framför mig och då är det ett bra läge att testa. Sen ska det bli något också, jag kan ju lika gärna bli kvar här.

IFK Göteborg har under sommaren sålt Benjamin Nygren och Carl Starfelt, två försäljningar som fyllt på bankkontot rejält uppe på Kamratgården.

Samt värvat in både Hosam Aiesh och Tobias Sana.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.