Ohlsson: "Bra att vi möter Färjestad"

Djurgården gjorde vad som krävdes mot Skellefteå. Nu väntar Färjestad i åttondelsfinalen.

|

Med en match som gick till förlängning fixade både Skellefteå och Djurgården de poäng som behövdes för en slutspelsplats.

Till slut vann Djurgården med 2–1 sedan Matt Anderson fixat extrapoängen med ett mål i numerärt överläge efter 2.24.

Det betyder att Stockholmslaget på lördag ställs mot Färjestad i den första matchen i åttondelsfinalen.

- Vi har haft jäkligt jämna och häftiga matcher mot dem så det ska bli kul att se om vi kan rubba dem, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson, som nu kunde räkna in den sjunde segern i rad för sitt lag.

- En jäkligt bra hockeymatch. Det var kamp och krig hela vägen, båda lagen ville mycket. Att de fick 1–1 på slutet var väl rättvist. Vi försvarade oss lite för mycket.

Finalrepris i kvarten

Skellefteå slutade på sjätte plats i serien och får i kvartsfinalen möta Frölunda – vilket är en repris på fjolårets SM-final.

- Trevligt. Vi slog dem förra matchen och känner dem bra så det kommer säkert att bli tufft och tätt, säger Skellefteås tränare Stefan Klockare, som höll med Ohlsson om hans matchanalys:

- Det var högt tempo och mycket kroppskontakt. Så har alla våra matcher mot Djurgården sett ut. Visst var det lite surt att förlora men skönt att vi ändå hamnade topp sex.

Det var Djurgården som kom ut bäst i den första perioden. Skellefteå inledde tveksamt och spelarna såg ut att vara tagna av stundens allvar. Mycket stod ju på spel i avslutningsmatchen. Gästerna var hetare, tog befälet över händelserna och tog också ledningen efter åtta minuter när Djurgårdens NHL-lån Linus Hultström direktsköt 1–0 från blå linjen. Skellefteåmålvakten Joni Ortio var chanslös på den projektilen.

Efter förra omgången klättrade Djurgården äntligen över strecket som innebär åttondelsfinal, minst en poäng mot Skellefteå skulle säkra den saken. Med sin långa segersvit i ryggen visar ett formstarkt Djurgården att man kan bli en svårknäckt nöt för vilket lag som helst.

Anderson avgjorde

För Skellefteå gällde det att behålla sin plats ovanför kvartsfinalstrecket.

I den andra perioden handlade det mest om ställningskrig. Båda lagen jobbade stenhårt i defensiven men successivt fick hemmalaget mer att säga till om. Två numerära överlägen gav noll i utdelning, men Skellefteå var flera gånger ytterst nära en kvittering.

Djurgården återtog med sitt fysiska spel initiativet i början av den tredje perioden men Skellefteå kom tillbaka än en gång och jagade kvittering. Slutminuterna blev intensiva och när matchuret stod på 17.29 kunde Pär Lindholm trycka in kvitteringen till 1–1.

För passningen stod Joakim Lindström, som därmed knep segern i poängligan före Linköpings Broc Little.

I förlängningen avgjorde sedan Djurgården när Matt Anderson gav sitt lag extrapoängen i numerärt överläge efter 2.24.