Offren hedrade i Madridderbyt

|

Det spanska toppmötet och derbyt mellan Real Madrid och Atlético Madrid inleddes med en tyst minut för offren i terrorattentatet i Stockholm.

Under matchen bar spelarna svarta sorgband.

Spelarna ställde upp i mittcirkeln under den tysta minuten på Reals hemmaarena Santiago Bernabéu och höll armarna om varandra.

På Real Madrids hemsida skriver klubben, enligt Aftonbladet, att ceremonin även hölls för att hedra den bortgångne arkitekten Antonio Lamela. Han var en livslång Realsupporter och ritade Reals träningsanläggning och ombyggnaden av Santiago Bernabéu.

Matchen slutade 1–1 sedan Antoine Griezmann kvitterat Pepes ledningsmål för Real.

Resultatet innebar att Barcelona kunde ta in på Real i tabelltoppen om det blev seger borta mot Malaga.

Men någon trepoängare blev det inte.

Barcelona lyckades inte ens få oavgjort.

Malaga, som samlade ihop manskapet i defensiven, vann med 2–0 – Sandro Ramirez och Jony gjorde målen – och tog hand om samtliga poäng.

Real Madrid toppar på 72 poäng, Barcelona har 69 och Atletico Madrid 62.