Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

... och namnet kan bli - Ullevi

FOTBOLL: Döp den nya arenan till Ullevi och låt "stora Ullevi" heta något med Göteborg. Det förslaget diskuteras just nu.
Vad den nya fotbollsarenan i Göteborg skall heta är en het potatis. Alliansklubbarna förespråkar att arenan säljs till ett kommersiellt bolag för att den ekonomiska situationen skall bli bättre.
- Vi vill förvärva arenan och därmed disponera namnet, säger Alliansens ordförande Lars Ranäng.
Namnfrågan ägs av kommunen, där kommunstyrelsens ordförande Göran Johansson tidigare hävdat hur viktigt det är att få med stadens namn på något sätt. Ett förslag som nu diskuteras är att låta namnet Ullevi följa med till den nya arenan och i stället låta "stora Ullevi" heta något med Göteborg.
- Om det inte blir ett kommersiellt namn på den nya arenan, så är det ett förslag som är riktigt bra, säger Lars Ranäng.
Liknande tankar har vd:n på Göteborg & Co, Claes Bjerkne, som ser fördelar med att ha stadens namn med vid internationella sammanhang.
- Det skulle vara jättesmart eftersom man direkt får en koppling till Göteborg. Är det så att man vill behålla den göteborgska fotbollstraditionen skall man fortsätta med namnet Ullevi till den nya fotbollsarenan, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.