Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Obekväm Stenson hejar fram Sverige

Henrik Stenson fixade biljetter till handbolls-VM åt ett gäng svenska golfare på plats i Doha. Ändå fick världstvåan se Sverige-Egypten - i en trappa. -Det funkar. Lite stelt i baken bara, säger Stenson.

Antalet svenska idrottsmän på plats i Doha just nu är överraskande högt. Förutom hela det svenska handbollslandslaget är ett gäng golfare i staden för årets andra tävling på Europatouren.

På torsdagen gjorde de gemensam sak när en svensk golfdelegation med bland andra Stenson, Alexander Norén och Kristoffer Broberg, tog plats på läktarna under Sveriges match mot Egypten i Al Sadd Arena.

Men biljetterna var inte mycket värda, Stenson hamnade i en trappa när någon snott deras platser.

-Det kanske blev lite mer uppfyllt än vad det var planerat. Det andra gänget (Norén, Broberg) smet ner på första raden, säger Stenson, som ändå hellre satt kvar i trappan med den svenska klacken. -Lite så är det ju, det är där det lever om mest.

Sex slag bakom

Stenson gick runt den andra dagen på 69 slag, ligger totalt på tre slag under par och är sex slag bakom ledartrion Branden Grace, Bernd Wiesberger och George Coetzee på minus nio.

Alexander Norén gjorde också en 71-runda, även om en dubbelbogey på 15:e hålet solkade ner förmiddagen, precis som 28-årige Kristoffer Broberg. Båda ligger på delad tiondeplats på totalt sex slag under par efter två dagars spel.

-Det känns okej, men puttningen är inte bra. Det var mycket chansning. Jag har inte puttat så bra innan, men så hittade jag något i går. Och tappade det igen. Jag får träna mer, säger Broberg, som varvade närspelsträning med handboll under torsdagskvällen.

Känner igen Kim

-Jag brukade kolla på handboll när de var bra, under "Bengans" (förre förbundskaptenen Bengt Johansson) tid. Men sen har de inte varit så bra ju.

TT: Hur är sportintresset bland golfarna?

-De flesta gillar ju fotboll. Och hockey. Men annars är det inte så mycket. Jag brukar snacka fotboll med min caddie.

TT: Kan du peka ut några spelare i handbollslandslaget?

-Nej. Eller jo, Kim Andersson. Och han målvakten som vinner så mycket på trav (Johan Sjöstrand). Men det är kul att det går bra!