Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gais Jonas Lindberg spräckte måktorkan under matchen i Superettan mellan Gais och Akropolis. Bild: JOHAN BOREHED
Gais Jonas Lindberg spräckte måktorkan under matchen i Superettan mellan Gais och Akropolis. Bild: JOHAN BOREHED

Oavgjort trots spräckt måltorka för Lindberg

Jonas Lindberg gjorde comeback inför Gaispubliken i förlustmatchen mot IK Brage. Under måndagskvällen presenterade han sig på riktigt när han spräckte måltorkan för Gais hemma mot Akropolis.
Men det räckte bara till oavgjort.

Gais hade inte vunnit en match sedan 29 maj. Man hade heller inte gjort mål sedan omgång nio.

Hemma mot Akropolis under måndagskvällen fick man hål på måltorkan.

Gais var till större delen av första halvlek det spelförande laget och i många av hemmalagets chanser handlade det om Lindberg x2.

Fjorton minuter in kom Julius med fart på högersidan och bröt av mot straffpunkten där han blev av med bollen. Den letade sig dock fram till Jonas vars skott utifrån straffområdet med kraft hamnade i famnen på Alvbåge.

Gais fortsatte sätta press, samtidigt som man lyckades hålla backlinjen tight och släppte inte mycket av gästernas spel förbi sig.

Från Akropolis var det skott utifrån när de väl hade bollen i anfall. Hårda skott där ett var tillräckligt välplacerat för att skapa oro för Karlsson i mål. Ribbträff för gästerna blev deras farligaste och enda riktiga målchans i första halvlek.

Vid närmare 30 minuters spel var Lindberg framme igen med en målchans för hemmalaget.

Julius först med en fin individuell prestation där han dribblade sig igenom försvaret, la den snett inåt bakåt till Lindberg som slog till med utsidan. Över och utanför.

Måltorkan över i 45:e minuten

Efter 45 minuter var det till slut Jonas Lindberg som spräckte måltorkan för Gais.

– Jag är här för att göra mål så det klart att det är gött att ta ledningen med 1–0 och ha med sig i paus. Det gör att vi känner oss starka, sa Jonas Lindberg efter matchen.

Det var inte Julius och Jonas i samspel denna gång, utan Daniel Sterner med ett inlägg där Lindberg fick med sig bollen och med kraft drog upp bollen i vänster nättak.

– Sterner skarvar den bra och sen får jag en bra touch i djupet och sen vet jag att Alvbåge lägger sig lätt så då var det bara att lägga upp den, sa Lindberg till Discovery i paus.

Det är mer jämt fördelat i målchanser den andra halvleken. Där gästerna var det pådrivande laget i inledningen och nära kom dom i den 67:e spelminuten efter en hörna som resulterade i ett skott där Karlsson tvingas ingripa. Retur släpptes lös och okontrollerat rätt ut till ett vimmel av spelare. Till slut undansatt till inkast för gästerna.

I den 74:e matchminuten gynnade pressen sig för Akropolis.

Erik Figueroa kvitterade med vänsterfoten. Skott långt utifrån där Karlsson var på väg åt rätt håll, men trycket i skottet från Figueroa smet in vid Karlssons vänstra stolpe.

Kvitterat 1–1.

Boris Lumbana vädjar om straff hos domare Martin Strömbergsson i slutminuterna av matchen. Bild: JOHAN BOREHED
Boris Lumbana vädjar om straff hos domare Martin Strömbergsson i slutminuterna av matchen. Bild: JOHAN BOREHED

Upprört i slutminuterna

I slutminuterna på matchen satsade hemmalaget allt för att återta ledningen. Det resulterade i ett par någorlunda målfarliga situationer och även två tillfällen där både spelarna i Gais och supportrarna på läktaren ville se domaren blåsa straff.

Någon straff blev det aldrig och Gais som fortfarande inte vunnit sedan slutet på maj fick nöja sig med oavgjort mot tabelljumbon Akropolis.

– Vi får en poäng bara, det är lite tungt med tanke på hur matchen ser ut. Jag tycker vi skapar, inte helt bra lägen, men i alla fall mer bra lägen än vad vi gjort den senaste tiden. Då är det lite tråkigt att vi inte kan hålla ut, säger Gais målskytt Jonas Lindberg efter att man tappade ledningen på hemmaplan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.