Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lotta Schelin hade flera bra lägen, men fick ingen utdelning i 0–0-matchen mot Kina. Arkivbild.

Oavgjort mot Kina för målsnålt Sverige

Offensiven höjdes, men Sverige har svårt att göra mål. Matchen mot Kina i Algarve cup slutade 0–0, och Blågult har i år bara lyckats få bollen i nät två gånger.

Matchen mot Kina slutade illa för Elin Rubensson. Mittfältaren byttes in efter halvtidsvilan och fick lämna planen i tårar bara en kvart senare, efter att ha känt ett hugg i vänster lår efter en löpning.

En första utvärdering från det medicinska teamet tyder på en lättare bristning – vilket i så fall skulle innebära ett par veckors skadefrånvaro.

- Vi kommer att undersöka henne närmare under morgondagen, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Träningsturneringen i Portugal bjuder på ett tajt och krävande spelschema med fyra matcher på åtta dagar. Så för att spara på spelarna valde förbundskaptenen Pia Sundhage att satsa på en helt ny startelva, jämfört med i matchen mot Australien som Sverige vann med 1–0.

Ny målvakt

Hilda Carlén tog plats i mål i stället för Hedvig Lindahl. Framför sig fick hon ett nykomponerat mittbackspar i form av Emma Berglund och Magdalena Eriksson, som i landslaget tidigare mest använts som ytterback.

Framåt inledde Kosovare Asllani på tremannamittfältet i stället för längst fram i anfallet, där Fridolina Rolfö i stället tog plats bredvid Lotta Schelin och Olivia Schough.

Kina spelade med en betydligt lägre press än vad australiskorna gjorde, och Sverige fick således mer tid och plats för anfallsspel. Det var i offensiven som Sverige hade sina bästa stunder. Även om bollen hade förtvivlat svårt för att gå i mål.

"Ska lysa"

Bland annat Lotta Schelin fick flera bra lägen. Men skärpan saknades hos stjärnanfallaren, som avgjorde matchen mot Australien med sitt enda mål.

- I matchinledningen var jag direkt grinig. Vi förändrade inte tempo. Det var helt enkelt för långsamt och förutsägbart. I slutet försökte vi ändå att få det vinnande målet. Andemeningen och försöket är bra, säger Pia Sundhage.

- Vi behöver lite annorlunda löpningar, lite mer bredd och bättre inlägg. Jag tror att det där till slut kommer.

Sverige spelar match igen på måndag, mot Nederländerna som i sommar står värd för det stundande EM-slutspelet. Matchen blir en ren gruppfinal.

- Det blir spännande. Det blir en härlig match där vi ska vara noggranna med hur vi ska spela, och med de här attityderna att gå på attack. Det ska lysa om det.