Oavgjort mellan allsvenskans formlag

|

Helsingborg satte stopp för Djurgårdens fyra matcher långa segerrad i 1-1-matchen på Stockholm Stadion.

När bortalagets skyttekung Alexander Gerndt kvitterade såg han samtidigt till att förlänga den förlustfria sviten till sju matcher.

Djurgården var det vassare laget. Visserligen hade Helsingborg ett stort bollinnehav, men det innebar mest att bollen förflyttades i sidled mellan backarna.

Och man hade ingen Mattias Jonson. Sedan den skadedrabbade 37-åringen kom tillbaka har Djurgården fått en skjuts uppåt i tabellen. Ex-landslagsspelaren rusar in i varje närkamp med till synes outtömliga krafter och är hänsynslös mot både sin egen kropp och motståndarna.

Tillsammans med Philip Hellquist låg han bakom det mesta i Djurgårdens offensiv. I 37:e minuten gjorde Hellquist 1-0 framspelad av Daniel Sjölund.

Matchbilden förändrades när Mattias Jonson blev utbytt i 61:a minuten.

Djurgårdsmålvakten Pa Dembo Touray, som oroat hemmapubliken med insparkar som han spridde över hela Stadion, tvingades till många kvalificerade räddningar. Men när Alexander Gerndt höll sig framme på en retur i 69:e minuten var han chanslös.