Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oavgjort i Manchesterderbyt

City hade chansen att dra ifrån lokalkonkurrenten i Premier League. United kunde överta greppet om fjärdeplatsen. Men Manchesterderbyt slutade oavgjort, 0–0, och tabelläget är oförändrat.

Derbyt mellan Manchester City och Manchester United är alltid prestigefyllt. Den här gången var det dessutom ett möte med en möjlig Champions League-plats i potten.

Inför matchen var City fyra i tabellen, det som krävs för att få en direktplats i den främsta turneringen i Europa, en poäng före United.

City var det laget som hade flest chanser, ofta genom Sergio Agüero, i den första halvleken. Men David de Gea stod rätt i gästernas mål och de riktigt farliga chanserna uteblev.

Den största dramatiken handlade i stället om det som hände i den 84:e minuten. Marouane Fellaini hade minuten innan fått en varning för en kapning på Sergio Agüero varpå han såg rött, bokstavligt talat. I sekvensen efter varningen fällde han Agüero på nytt – och satte sedan sitt huvud mot argentinarens. Fellaini fick rött kort direkt för skallningen och tvingade sitt lag att spela med tio man den sista tiden.

- Jag säger inget om det, för jag har inte sett det efteråt. Men jag kan tänka mig att det både var lite av ett rött kort, men även lite av en väldigt rutinerad argentinskt spelare, säger United-tränaren José Mourinho i Viasat.

Men 0–0 stod sig, och därmed är läget i tabellen – med fem omgångar kvar att spela – oförändrat.

Om Manchester United inte når fjärdeplatsen i ligan finns fortfarande chansen att spela Champions League – om laget tar sig hela vägen fram och vinner Europa League.