Hammarbys Nikola Djurdjic (till höger) kvitterade till 1–1 mot Kalmar. Hans andra mål dömdes bort för offside.
Hammarbys Nikola Djurdjic (till höger) kvitterade till 1–1 mot Kalmar. Hans andra mål dömdes bort för offside.

Oavgjort för Hammarby - efter bortdömt mål

Nikola Djurdjic trodde att han hade frälst Hammarby på tilläggstid. Men serbens 2–1-mål mot Kalmar underkändes – efter en hårfin offside-avvinkning.

ANNONS
|

Att Hammarby spelade årets första allsvenska hemmamatch för säsongen på söndagen undgick nog inte särskilt många Södermalmsbor.

På sedvanligt manér färgade tiotusentals supportrar gatorna grönvita med sin årliga premiärmarsch som den här gången leddes av ingen mindre än klubbikonen Kennedy Bakircioglu.

Väl framme på Tele2 arena förbyttes dock känslan av förväntan först mot ängslighet, sedan till jubel - och till sist till besvikelse.

- Klart man är besviken över en poäng. Så är det ju, konstaterar Hammarbys tränare Stefan Billborn efter slutresultatet 1–1.

ANNONS

Matchen var 32 minuter gammal när Kalmar FF, som i första omgången föll hemma mot Sirius, tog ledningen. Detta sedan Emin Nouri med ett perfekt inlägg hittade 18-årige anfallaren Nils Fröling som nickade bollen i nät, till höger om målvakten Gianluca Curci.

Hammarby kvitterade i 67:e minuten

Kvitteringschanser saknades dock inte för Hammarby.

Innan pausvilan hann både Vidar Örn Kjartansson och Nikola Djurdjic testa Lucas Hägg Johansson med bra nickförsök - men målvakten stod pall båda gångerna.

Hammarbys jakt på årets första hemmamål fortsatte i den andra halvleken – och i den 67:e minuten kom utdelningen. Simon Sandberg skickade in ett inlägg från högerkanten och den här gången hittade Nikola Djurdjic nätmaskorna med pannan.

Hammarby radade sedan upp chanser men bollen ville inte in. Förrän i den 93:e minuten.

Då höll sig Nikola Djurdjic ånyo framme och skarvade in vad han trodde var ett 2–1-mål från nära håll. Anfallaren slet av sig tröjan och jublade ikapp med fansen när han chockartat upptäckte att den assisterande domaren hade höjd flaggan för offside.

- Det suger verkligen att fira ett sent segermål inför fansen och se att flaggan är uppe. Nästa gång ska jag vänta i fem, sex sekunder innan jag börjar fira. En hemsk känsla, säger Djurdjic.

ANNONS

"Vet inte om det är offside"

Om beslutet var korrekt så var det hårfint, av reprisbilderna att döma.

- Det kändes som att jag var på rätt sida, men det handlar om centimeter. Jag skulle verkligen vilja ha VAR så man vet säkert om det är mål eller inte. Jag hoppas allsvenskan tar in det.

Inte heller Muamer Tankovic kunde avgöra om domslutet blev rätt.

- Det är en situation där du kan blåsa offside eller inte blåsa. Jag såg det efteråt och det är små marginaler, det är en stor press att lägga på domarna. Jag vet inte om det var offside, säger han och konstaterar att Hammarby helt enkelt inte hade marginalerna med sig mot Kalmar.

- Man behöver lite tur, även om jag inte gillar att använda det ordet. Men ibland behövs det för att den ska gå in. Vi skapar ändå tillräckligt för att göra 2–1 och 3–1 men en bättre dag så kommer chanserna att sitta.

ANNONS

Hammarby har i och med resultatet spelat oavgjort i båda de inledande matcherna i årets allsvenska.

TT

ANNONS