Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det blev inga mål mellan Niklas Busch Thors Sirius och Saman Ghoddos Östersund.

Oavgjort – för femte tävlingsmatchen i rad

Han kallades otränad när han dök upp till säsongsstarten. Men efter fyra nollor och stor Siriussuccé har belackarna fått äta upp kritiken.

Han var superettans bästa målvakt förra säsongen med 16 nollor för sitt AFC United. Men i stället för att stanna med Eskilstunalaget gick han till Sirius, där han varit en viktig del i lagets överraskande säsongsstart.

Det trodde inte alla när han dök upp med flera extrakilon på kroppen efter semestern hemma i USA. Men en hård försäsong visade inställningen hos den amerikanska målvaken som nu gör allt för att ta en plats i landslaget.

- Ja, det hoppas jag på. Vi får bygga vidare på detta, det känns som en bra start på säsongen.

Rätt man på rätt plats

0–0 mot Östersund var ett nytt bevis på hans storhet och även om Saman Ghoddos kallade sitt avslut i första halvlek för det sämsta i karriären visade det åter att Wicks ofta är rätt man på rätt plats allt som oftast. Hela målet var öppet men Wicks fick bollen på sig.

- Man ska ha lite tur som målvakt också så klart. Han får inte den bästa träffen. Men jag tycker inte jag gör några direkta misstag under matchen.

På några av hemmalagets chanser behövde han dock inte ingripa. Alhaji Gero och Hosam Aiesh fick lägen när Wicks var överspelad men lyckades inte träffa bollen.

Med fyra nollor är han nu en av seriens bästa målvakter.

- Vi får vara glada med en poäng här uppe, det är ett starkt hemmalag. För mig var den en ganska skön match, men många i laget såg dödströtta ut mot slutet.

Känner varandra väl

Men hur mycket Östersund än pressade blev det 0–0 – ännu en delad poäng lagen emellan. Östersund och Sirius är nämligen två lag som känner varandra väl och från division 1 gjort ungefär samma resa uppåt i seriesystemet, där Östersund alltid legat steget före. Först vann de hösten 2012 kampen om platsen till superettan och för två år sedan var det på Sirius bekostnad som den allsvenska platsen säkrades.

Men nu har lagen spelat fem raka tävlingsmatcher, i allsvenskan och superettan, med delad poäng. Det konstaterades efteråt av en nöjd tränare – och en besviken.

- Jag är nöjd med spelet men inte att vi bara får en poäng. Vi får chanserna och fortsätter skapa hela matchen utan att få in den, summerade Östersund Graham Potter.