Östers David Johannesson blev målskytt mot Brommapojkarna, men matchen slutade oavgjort. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

Oavgjort bottenmöte i superettan

Två fotbollslag i stort poängbehov fick nöja sig med var sin. Brommapojkarna och Öster spelade 1–1 i superettan trots att stockholmarna fick spela en halvlek med en man mindre.

Kräftgången fortsätter för superettans två bottenlag. Läget blir allt mer prekärt för BP och Öster och det är nog smålänningarna som förbannar sig själva mest efter matchen på Grimsta.

Laget hade massor av chanser att ta en viktig bortaseger, men lyckades inte utnyttja det spelövertag som uppstod när BP fick Fritiof Björkén utvisad efter en stämpling mot Östers Oliver Silverholt i slutet av den första halvleken.

Under i stort sett hela den andra halvleken pressade Öster tillbaka BP utan att få in mer än ett mål – David Johannessons nick på James Keenes precisa inlägg strax efter en timmes spel. Johannesson hade därefter ett skott i ribban och en nick alldeles utanför stolpen.

Strax före Björkéns utvisning tog BP ledningen genom Dusan Jajic, som fick bollen till skänks från Österförsvararen Månz Karlsson vid straffområdeslinjen, och kunde placera in bollen i mål.

Ett annat bottenlag, Gais, fortsätter att falla i tabellen. Den klassiska klubben från Göteborg föll med 0–3 borta mot Dalkurd och lyckades inte lyfta i tabellen, där man ligger fjärde sist.

Två mål av Ahmed Awad och ett av Besard Sabovic förstörde dagen för Gais på Gavlevallen. Det är den fjärde raka förlusten för göteborgarna.

Dalkurd, i sin tur, studsade tillbaka efter två raka förluster och klättrade upp på sjunde plats i tabellen.