Djurgårdens Mia Jalkerud gjorde mål redan efter en halv minut mot Eskilstuna, en match som slutade 1–1. Arkivbild.

Oavgjort överallt i damallsvenskan

|

Eskilstuna hade ett stort bollinnehav i den damallsvenska hemmamatchen mot Djurgården. Men tabelltrean lyckades inte vinna.

Matchen slutade 1–1 sedan Djurgårdens Mia Jalkerud gjort 0–1 efter bara en halv minut.

- Det var inte ens vi själva beredda på, säger Jalkerud till damallsvenskan.tv.

Ett hårt tillbakapressat Djurgården fick till slut släppa in ett mål. Det var Fiona Brown som gjorde Eskilstunas mål efter en rörig situation efter en hörna i den 68:e minuten.

- Vi hade mycket boll men det sista fattades. Det kändes som om tajmingen kunde ha varit bättre, säger hemmalagets anfallare Mimmi Larsson till damallsvenskan.tv.

Eskilstuna är kvar på tredje plats sex poäng efter tvåan Rosengård och Djurgården är fortfarande fyra, fyra poäng bakom Eskilstuna.

Alla tre damallsvenska matcher på söndagen slutade oavgjort. Toppmötet mellan Linköping och Rosengård blev 2–2 och Vittsjö–Piteå blev mållös.