Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Nzuzi Toko skriver kontrakt med Blåvitt

Han gjorde sin första träning för IFK Göteborg i måndags. Nu har Nzuzi Toko skrivit på ett kontakt över ett och ett halvt år med klubben.
– Inspirerande att vara med och bidra till att ta klubben tillbaka till toppen, säger mittfältaren.

Tre träningar var allt som behövdes. Sedan hade Nzuzi Toko visat IFK Göteborg att han förtjänar ett kontrakt.

– En erfaren spelare med ledaregenskaper och en hög arbetsmoral som vi är väldigt nöjda med att ha knutit upp till vår trupp, konstaterar huvudtränare Poya Asbaghi på klubbens hemsida.

Mittfältaren har fått sin fotbollsutbildning i Schweiz, men har dubbla medborgarskap och har representerat Kongos A-landslag.

"Imponerad av vad jag sett så här långt"

Kontraktet är skrivet på ett och ett halvt år – till sommaren 2020, och huvudpersonen själv är nöjd med beskedet.

– Jag är imponerad av vad jag sett så här långt. Dels av klubben som sådan, men också av alla faciliteter som finns. Likaså är det inspirerande att det finns så många unga spelare som jag, med min erfarenhet, hoppas kunna hjälpa att utvecklas ytterligare, säger 28-åringen.

En central mittfältare är en av de saker som stått på IFK Göteborgs önskelista, och Nzuzi Toko väntas nu gå rakt in i den allsvenska startelvan.

– Jag tycker Toko har en egenskap som mittfältare som inte är fy skam … han jobbar över stora ytor och verkar inte vara rädd för dueller, har Poya Asbaghi tidigare sagt till GP.

Nzuzi Toko kommer inte att medverka redan i helgens match mot Varberg. Planen är i stället att IFK-fansen kan få en första glimt av nytillskottet den 23 mars, i genrepet mot Örgryte.

GP har sökt tränare Poya Asbaghi samt klubbdirektör Max Markusson för en kommentar.

LÄS MER: Kongolesisk landslagsman slåss för IFK-kontrakt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.