Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Nytt svensk rekord av Meijer

Det blev dubbel Örgryte-succé under Nordenkampen i friidrott i norska Bærum. Melker Svärd Jacobsson slog personligt rekord med 5,82 och Michaela Meijer slog till med ett svenskt inomhusrekord med 4,75.
– Jättekul att det funkar för oss båda, säger Svärd Jacobsson.

Michaela Meijer satte svenskt rekord med råge under Nordenkampen i friidrott i norska .

Örgrytehopparen tog 4,75 meter i sitt andra försök, vilket är fem centimeter högre än Angelica Bengtssons tidigare rekordhöjd från 2015.

Meijer har även det svenska utomhusrekordet på 4,71 från 2017.

– Det är jättekul och det har känts bra i tekniken på träningen på sistone. Framför allt har jag förbättrat uthoppet vilket gör att resten följer med. I mitt sista träningspass inför tävlingen hittade jag verkligen tekniken. Jag har hoppat bra i Baerum – jag har varit här tre gånger och slagit tre personliga rekord, säger Meijer till Radiosporten.

Dubbla Örgryte-framgångar

Det blev rekord även på herrsidan i stavhopp. Melker Svärd Jacobsson, även han från Örgryte, satte personbästa med 5,82, fem centimeter från Armand Duplantis svenska inomhusrekordhöjd från en tävling i USA för en dryg vecka sedan.

Hoppet var elva centimeter högre än Svärd Jacobssons tidigare personbästa från januari.

– Det var jätteskönt. Det var lite kämpigt med hoppningen i början. jag fick vänta långt mellan hoppen och det blev lite träigt, men sedan kände jag att det började sitta bättre. Det var bra mot slutet, säger Melker Svärd Jacobsson.

Vad har du för höjd i kroppen?

– Det finns en bit till. Jag hoppade med en styvare stav i dag jämfört med tidigare och bombade ändå inte på med allt jag hade i dag.

Melker Svärd Jacobsson och Michela Meijer tränas båda av Gustav Hultgren – som verkar ha fått till sitt träningsupplägg denna vinter.

– Gustav vet vad vi är bra och dåliga på och anpassar träningen efter det, men grundtanken är absolut den samma, säger Melker Svärd Jacobsson.

Bytt rekord för Bahta

Samtidigt i Nederländerna satte Kungälvslöparen Meraf Bahta ett nytt svenskt rekord på 10 km landsväg. Bahta sprang en sekund före hemmalöperskan Susan Krumins och den nya rekordtiden landade på 31.09, tidigare låg det på 31.38.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.