Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nytt superlopp av formtoppad Kalla

Charlotte Kalla gjorde det igen. I en tuff stigning hängde hon av sin norska rival – och vann överlägset Lillehammers skiathlon. – Jag har en jättego, varm känsla i magen, säger Kalla.

Det blev hård körning från start, och det var Charlotte Kalla, Heidi Weng och Teresa Stadlober som efter bara någon kilometer drog ifrån de andra.

Förhandsfavoriten Marit Björgen hamnade tidigt på efterkälken, och verkade ha dåliga skidor.

Efter halva loppet, och bytet till fri stil, var det Weng och Kalla som drog i täten, medan den jagande klungan snart var nära halvminuten efter.

Efter förra helgens duell mellan Kalla och Björgen fick alltså den norska publiken uppleva ännu en svensk-norsk uppgörelse.

Weng och Kalla turades om att dra där framme, innan Kalla – precis som i Kuusamo – slog till i en lång uppförsbacke. På bara några hundra meter fick hon tolv sekunders marginal, och loppet var avgjort.

LÄS OCKSÅ: Norge rår inte på Kalla – och inte Ulricehamn heller

"De kändes som stockar"

Själv vågade hon dock inte ta ut något i förskott.

– På upploppet, kanske. Jag vågade inte slappna av förrän jag var här inne på stadion. Jag hörde att jag hade fått en lucka mot Heidi Weng, men jag var jättestum i benen, de kändes som stockar.

Charlotte kalla kunde i ensamt majestät glida in på stadion i Lillehammer och visade för andra helgen i rad att hon just nu är den klart starkaste distansåkaren i världen – och favoriten inför OS i februari?

– Nej, det är jag inte! säger Kalla och skrattar.

– Det är ju många som åkt fortare än mig. Förra helgen hade jag ju inte den snabbaste tiden vare sig på lördagen eller söndag, men jag åkte väldigt jämnt. Fast idag kändes det väldigt bra.

Formtoppad enligt planen

Allt tycks gå hennes väg den här säsongen och ur svenskt perspektiv är det enda orostecknet att hon prickat formen för tidigt. Det är dock inte Charlotte Kalla det minsta orolig för.

– Nej, jag har haft som plan att åka fort här i inledningen. Jag har verkligen fått med mig en bra känsla och det känns bra att veta att jag har träningsperioder längre fram. Jag ser fram emot det. Det är så pass långt kvar till OS så jag tror verkligen att jag kommer att hinna träna ner mig och komma tillbaka en gång till.

På frågan om hur självförtroendet mår efter två raka succéhelger svarar Kalla:

– Jag har en jättego, varm känsla i magen.

Ragnhild Haga kom trea och Marit Björgen slutade trea i loppet. Bästa svenska efter Kalla blev Stina Nilsson på en 18:e plats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.