Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Björn Lindgren/TT
Arkivbild. Bild: Björn Lindgren/TT

Nytt SM-guld till Meraf Bahta

Under lördagen stod kampen om guldet mellan Meraf Bahta och Charlotta Fougberg i terräng-SM. Under söndagen var det återigen de två som gjorde upp om segern. Precis som under lördagen var Meraf Bahta starkast.

Under lördagen avgjordes 4 000 metersloppet i terräng-SM och det slutade med seger för Hälle IF:s Meraf Bahta tätt före Ullevi FK:s Charlotta Fougberg.

När det på söndagen var dags för 8 000 meter var det mesta sig likt.

Det blev återigen en kamp mellan de två västkustlöparna. Den här gången skiljde det sju sekunder mellan de två och precis som dagen innan var det Bahta som var den starkaste och Fougberg som fick nöja sig med silvret.

Tre kom, precis som i lördags, Spårvägens Lisa Havell.

Fyra respektive femma kom Hälles Samrawit Mengsteab och Linn Nilsson vilket gjorde att Hälle, som i lördags, tog hem lagtävlingen.

Samma segrare på herrsidan

Även på herrsidan var det mesta sig likt från lördagen. Turebergs Napoleon Salomon sprang hem guldet före Spårvägens Robel Fsiha. Under lördagens 4 000 meter slutade Esklinstunas Adhanom Abra frya, på söndagen, när distansen var 12 000 meter blev det ett brons.

Segrare i lagtävlingen blev som på lördagen Spårvägens FK.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.