Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Nytt rekordhopp av supersvensken

18-åriga Bianca Salming är i toppform inför Junior-EM. I Sierra Nevada slog friidrottaren nytt personligt rekord. Det nya rekordet är nu 6,13.

Bianca Salming laddar upp inför junior-EM i friidrott i Italien på bästa sätt. Mångkamparen har nu slagit till med ett nytt rekord. Denna gång i längdhopp. I Sierra Nevada lämnade hon plankan och svävade ner på 6,13, vilket Expressen rapporterade.

Tidigare under säsongen har 18-åringen krossat rekord i bland annat höjdhopp, då hon under de nordiska mästerskapen i Finland flög över 1,89.

– Det känns så klart skitbra att det börjar stämma i flera grenar så här inför EM. Jag har vetat att jag har sex meter i kroppen, men jag har inte fått till det i tävling, säger Bianca Salming till Expressen.

Bianca Salming tävlade förra helgen i Världsungdomsspelen på Ullevi, men kunde där inte riktigt prestera som hon ville. Det verkar dock endast vara en kort svacka och nu känner Bianca Salming att formen börjar komma.

Det här är inte den enda svenska längdhoppssuccén under friidrottstävlingen i spanska Sierra Nevada. Michel Tornéus blev VM-klar igår efter ett jättehopp på 8,30, vilket tog honom långt över VM-kvalgränsen. Han är därmed klar för mästerskapet i London senare i sommar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.